Συμμορία είχε ρημάξει σπίτια από Φθιώτιδα μέχρι Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 10:00 Συμμορία είχε ρημάξει σπίτια από Φθιώτιδα μέχρι Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν επτά άτομα Ρομά. Κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις δουλειές τους, ενώ η λεία τους υπολογίζεται σε πάνω από 60.000 ευρώ…

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε δεκαεννέα (19) τουλάχιστον περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σπιτιών, καθώς και σε πέντε (5) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Η δράση τους επεκτείνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ανάμεσά τους και η Φθιώτιδα.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) Ρομά ηλικίας 24 έως 32 ετών (6 άντρες – 1 γυναίκα), που έχουν και συγγενική σχέση μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση - συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι έξι (6) εξ αυτών εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τις 24-10-2020 έως και την 13-11-2020, με την παράνομη δραστηριότητά τους να εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

• Η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους χρησιμοποιώντας δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που τους παρείχαν δύο (2) εκ των συλληφθέντων (ένα ιδιοκτησίας 25χρονης – μέλους της οργάνωσης και το δεύτερο του 29χρονου – συνεργού), στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές.

• Η στάθμευση ενός εκ των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων μακριά από τους τόπους κατοικίας τους και μεταξύ άλλων σταθμευμένων αυτοκινήτων, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας, προκειμένου να μη συσχετίζεται γεωγραφικά με τα σημεία διαμονής τους ή εκδήλωσης των δραστηριοτήτων τους, αλλά και να έχουν όλα τα μέλη εύκολη πρόσβαση και

• η μετάβαση στο όχημα με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Η σύλληψη τόσο των μελών της εγκληματικής ομάδας, όσο και του συνεργού τους, έγινε την Παρασκευή (13/11) μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις περιοχές των Υψωμάτων Διαβατών, Ευόσμου και Ευκαρπίας.

Η λεία

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τα δύο (2) οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους, καθώς κι ένα (1) ακόμη όχημα με το οποίο προσέγγιζαν το χώρο στάθμευσης στην Ευκαρπία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκαν:

• (16) κινητά τηλέφωνα,

• Κοσμήματα και ρολόγια χειρός,

• παιχνιδομηχανή

• Το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ και

• Διάφορα είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα , ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση