Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γνωστή σπείρα πίσω από ληστεία και διάρρηξη σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 08:14 Γνωστή σπείρα πίσω από ληστεία και διάρρηξη σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 5 ληστείες και 1 κλοπή που διέπραξε 10μελης εγκληματική ομάδα, που ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε (5) ληστείες και μία (1) κλοπή, οι οποίες διαπράχθηκαν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2018, σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Η έρευνα έφερε την ταυτοποίηση δέκα (10) ατόμων - μελών εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρόκειται για τη σπείρα που ενέχονταν στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών σε εταιρείες και καταστήματα περιοχών της Αττικής και εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας.

Οι περιπτώσεις που εξιχνίασε η υπηρεσία της Χαλκίδας είναι

• Τρείς (3) ληστείες, σε εταιρείες περιοχών της Αττικής,

• ληστεία σε βάρος ημεδαπού, διανομέα φαγητού, σε περιοχή της Αττικής,

• ληστεία σε βάρος υπαλλήλων επιχείρησης στη Ριτσώνα Ευβοίας, καθώς και

• κλοπή σε Ιερό Ναό (διάρρηξη χρηματοκιβωτίου από το παγκάρι του Ιερού Ναού), σε περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, από την παράνομη και εξακολουθητική εγκληματική τους δράση, περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 40.850 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, 1 χρυσή αλυσίδα λαιμού, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, είδη ένδυσης και τα κλειδιά από 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.

Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.