Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης: Συνεχής υποβάθμιση της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 08:00 Σαρακιώτης: Συνεχής υποβάθμιση της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας

Αρνητική εξέλιξη το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στην Περιφέρεια - "Υποχρέωση της Κυβέρνησης να στηρίξει τς Περιφερειακά ΜΜΕ..."

Την παρέμβαση της κυβέρνησης να σταματήσει το κλείσιμο σε 41 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, ζητούν ισάριθμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανάμεσά τους και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή  το «λουκέτο» που προανγγέλθηκε για το υποκατάστημα της Μαλεσίνας.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο σχεδιασμός της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας συνιστά αρνητική εξέλιξη, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των πόλεων, ειδικά των επαρχιακών όπως αυτή της Μαλεσίνας, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη και ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου.

Παράλληλα ο βουλευτής Φθιώτιδας μας θυμίζει ότι ήδη Φθιώτιδα έχει δεχτεί πολλά πλήγματα από τις κεντρικές αποφάσεις των συστημικών τραπεζών για κλείσιμο υποκατστημάτων σε διάφορες περιοχές και έχει αναλάβει τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

  • στις 22 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
  • στις 28 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Μαλεσίνας Φθιώτιδας απέναντι στην πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην περιοχή.
  • στις 5 Φεβρουαρίου 2020 εστάλη επιστολή προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια.
  • στις 9 Ιουλίου 2020, κατατέθηκε αναφορά για το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με την οποία εκφράστηκε η αντίδραση φορέων της περιοχής απέναντι στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης.

Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μαζί με άλλους 50 συναδέλφους του κατέθεσε κι άλλη ερώτηση σχετικά με την «αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση απέναντι στα Περιφερειακά Μέσα».

Όπως σημειώνεται εντός της ερώτησης, «αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας του μιντιακού πεδίου, ώστε οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. να νιώθουν ασφάλεια, για να διατηρήσουν τη λειτουργία τους και τις θέσεις εργασίας, αλλά και να προχωρήσουν στις αναγκαίες επενδύσεις».