Ερώτηση Σαρακιώτη για τις καθυστερήσεις στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 10:15 Ερώτηση Σαρακιώτη για τις καθυστερήσεις στον αντιγριπικό εμβολιασμό

«Ανέμενα από την Κυβέρνηση τα αυτονόητα για επαρκή αριθμό εμβολίων…»

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τις παρατηρούμενες σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων για τον ιό της γρίπης.

Την ερώτησή του μάλιστα συνυπογράφουν 38 ακόμη Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτή ο κ. Σαρακιώτης υπενθυμίζει τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού, ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων καθώς, λόγω της φετινής συγκυρίας της υγειονομικής κρίσης, αυτές πρέπει να παραμείνουν προστατευμένες από ενδεχόμενες άλλες μολύνσεις.

Αντιθέτως, σήμερα, σχεδόν 1,5 μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης των εμβολίων, ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν την κωλυσιεργία του αρμοδίου Υπουργείου, αναφέροντας ενδεικτικά τα όσα ανέφερε πρόσφατα η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη: «Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σήμερα και να μην έχουν τα φαρμακεία εμβόλια. Αυτό είναι απαράδεκτο που έχει γίνει. Να δούμε τι θα μας πούνε (σ.σ. από το Υπουργείο), συνήθως τίποτα».

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, εν μέσω της φετινής ιδιαίτερης χρονιάς, θα ανέμενε κάποιος από την Κυβέρνηση να προβεί κατ’ ελάχιστο στα αυτονόητα, δηλαδή στη διοχέτευση επαρκούς αριθμού εμβολίων κυρίως προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν πρώτιστη ανάγκη.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση