Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 11:05 Φθιώτιδα: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Πότε θα έχουμε φαινόμενα στη Φθιώτιδα...

Χειμωνιάτικος ο καιρός από σήμερα στη χώρα μας και σε τοπικό επίπεδο όπου αναμένονται ασθενείς βροχές.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα το «κυρίως πιάτο» για την κεντρική Στερεά θα είναι από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης με σχετικά αξιόλογες βροχές.

Την Πέμπτη μάλιστα θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 1400-1500μ. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι λίγες βροχές.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Χαλάει ο καιρός στο νομό με ασθενείς βροχές αρχικά, οι οποίες όμως από το απόγευμα της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν.  Μάλιστα, θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη περίπου από τα 1400-1500μ και άνω. Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που μετά το μεσημέρι και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-15 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 1400-1500μ. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς ΒΔ ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14 βαθμούς.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί προς τη χώρα μας και σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα, τη νότια Πελοπόννησο και δυτική Κρήτη. Στην ανατολική Στερεά θα σημειωθούν και πάλι τοπικές βροχές, οι οποίες όμως θα είναι ασθενείς.

Γενική πρόγνωση

Την Τετάρτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Την Πέμπτη στην Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά περίπου από τα 1300μ και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5-6 και στα πελάγη τοπικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στις Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Στη βόρεια Κρήτη οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.