Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα δάκρυα του Φθιώτιδος Συμεών ένα χρόνο μετά την ενθρόνισή του - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 08:20 Τα δάκρυα του Φθιώτιδος Συμεών ένα χρόνο μετά την ενθρόνισή του - ΒΙΝΤΕΟ

«Αν όταν ήρθα σας αγαπούσα μια φορά, τώρα σας αγαπώ χιλιάδες». Το συγκινητικό μήνυμα του Φθιώτιδος Συμεών ένα χρόνο μετά την ενθρόνισή του

«Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαν πλημμυρίσει, ο ναός, οι πλατείες και οι δρόμοι  από κόσμο, φέτος… είναι οι καρδιές γεμάτες».

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η Λαμία και η Φθιώτιδα, υποδεχόταν τον νέο της Ποιμενάρχη, τον άνθρωπο που επέλεξε η Ιερά Σύνοδος να συνεχίσει το έργο του μακαριστού κυρού Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Ο Φθιώτιδας Συμεών ήρθε στις 16 Νοεμβρίου 2019 για να γίνει «ο Επίσκοπος της καρδιάς μας». Μια υπόσχεση που θα υλοποιούσε άμεσα, μοιράζοντας απλόχερα την αγάπη του από το ένα άκρο της Φθιωτικής γης ως το άλλο, επισκεπτόμενος και την τελευταία εκκλησία, το τελευταίο χωριό που δεν έχει ιερέα.

Από την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό Νικολίτσι του ενός μόνιμου κάτοικου που ξεκίνησε τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες, μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία όπου άνοιξε και πάλι την καρδιά του για να δείξει την αγάπη του για το ποίμνιο του.

Τότε στην ενθρόνισή του, είχε πλημμυρίσει ο Ναός, είχαν γεμίσει ασφυκτικά οι πλατείες και οι δρόμοι. Τώρα άδειοι οι δρόμοι και ακόμη χειρότερα άδειος και ο Ναός. Η αγάπη του όμως για το λαό της Φθιώτιδας, δεν είναι απλά η ίδια αλλά ακόμη μεγαλύτερη.

Μέσω του LamiaReport ο Σεβασμιώτατος στέλνει το παρακάτω μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας:

«Ευχαριστώ όλους τους κληρικούς μας και λαϊκούς μου συνεργάτες, όλα ανεξαιρέτως τα ζωντανά μέλη της Εκκλησίας μας, όλο τον υπέροχο λαό της Φθιώτιδας, διότι αποτελούν την οικογένεια μου, συναποτελούμε μια όμορφη οικογένεια, που με ενότητα και αγάπη και με την δύναμη του Θεού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τα δύσκολα, να διαχειριζόμαστε ταπεινά τα εύκολα και να δημιουργούμε συνθετικά τα όμορφα.

Για το καλό του τόπου μας. Για το καλό όλων μας».

Ο Φθιώτιδος Συμεών

Με δάκρυα στα μάτια και με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, απευθυνόμενος στο ποίμνιο του, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας αναφέρθηκε στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από την ενθρόνιση του στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

«Αν όταν ήρθα σας αγαπούσα μια φορά, τώρα σας αγαπώ χιλιάδες...» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεών, ενώ επίσης παρουσίασε την διαφορά της περυσινής 16ης Νοεμβρίου με την φετινή ημέρα εν μέσω της πανδημίας και των δοκιμασιών, που έχουν προκύψει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του STAR Κεντρικής Ελλάδας τα δάκρυα του Φθιώτιδος Συμεών για τον ένα χρόνο από την ενθρόνισή του: