Δώδεκα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα - 22 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 08:27 Δώδεκα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα - 22  οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝ Λαμίας

Αρνητικοί όλοι οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου. Επιβεβαιώθηκαν με μοριακό έλεγχο πέντε νέα κρούσματα στο ΚΕΥΠ. Ο χάρτης κρουσμάτων της Στερεάς...

Και αν ο ΕΟΔΥ έδωσε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων για τη Φθιώτιδα τη Δευτέρα (16/11), οι απογευματινοί έλεγχοι, ανέβασαν τον αριθμό σε διψήφιο φθάνοντας τα 10.

Ειδικότερα από την εξάδα που ανακοίνωσε στο χάρτη, τα καινούρια είναι τα εξής πέντε:

Τρεις γυναίκες 47, 21 και 52 ετών από Λαμία και ένας 53χρονος και ένας 40χρονος επίσης από Λαμία.

Από τους λοιπούς ελέγχους η λίστα ανέβηκε με έναν 34χρονο από χωριό του Δομοκού που έκανε το τεστ στο Κέντρο Υγείας Λαμίας όπου επανεξετάστηκαν επίσης δύο ακόμη παλιότερα περιστατικά που παραμένουν θετικά στον ιό.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες ακόμη τέσσερα καινούρια περιστατικά και συγκεκριμένα μία 65χρονη και ένας 65χρονος με συμπτώματα, που επέστρεψαν όμως σπίτι τους, αλλά και ένας 81χρονος από Λαμία και ένας 61χρονος επίσης από τη Λαμία που παρέμειναν για νοσηλεία στο Πέτρινο κτίριο.

Έτσι φτάσαμε στους 16 ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλίνες κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, ενώ θυμίζουμε ότι είναι γεμάτη με 6 στα 6 περιστατικά η ΜΕΘ Κορωνοϊού!

Δυστυχώς το ρεπορτάζ θέλει να επαληθεύουνται από ιχνηλατήσεις άλλα τέσσερα (4) περιστατικά σε δύο οικογένειες νοσούντων. Τα δύο εξ αυτών επιβεβαιώθηκαν με μοριακό τεστ, ενώ σε ένα ζευγάρι έγιναν rapid test που βγήκαν επίσης θετικά.

Η... θετική είδηση της ημέρας ήταν μόνο ότι στον έλεγχο που έγινε στους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε συνάδελφό τους, όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Θετικοί οι νεοσύλλεκτοι

Εντωμεταξύ σε μοριακό τεστ υπεβλήθησαν πέντε εκ των νεοσυλλέκτων που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ΚΕΥΠ και βρέθηκαν θετικοί σε rapid test. Ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι νεαροί έδωσαν νέα δείγματα που υπεβλήθησαν σε εξέταση PCR και έδωσαν όλα θετικό αποτέλεσμα.

Παραμένουν σε καραντίνα μακριά από τους υπολοίπους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ασυμπτωματικοί.

Τα περιστατικά των άλλων νομών της Στερεάς

Η Εύβοια είχε τα περισσότερα περιστατικά covid-19 σύμφωνα με το χάρτη του ΕΟΔΥ.

Συνολικά οκτώ τα νέα κρούσματα δύο εκ των οποίων αντιστοιχούν σε Αιγύπτιους αλιεργάτες στις Πετριές Εύβοιας. Ένας άνδρας 76 ετών και άλλες τρεις γυναίκες από τη Χαλκίδα 87, 53 και 48 ετών ανεβάζουν τον αριθμό που συμπληρώνεται από 35χρονο από το Βασιλικό και 42χρονο από τη Νέα Αρτάκη.

Πατέρας και γιος από το Καρπενήσι 57 και 28 χρονών αντίστοιχα και άλλα τρία περιστατικά από την ίδια πόλη (δύο ακόμη άνδρες 53 και 38 ετών και μία γυναίκα 53) συνθέτουν την πεντάδα νέων κρουσμάτων της Ευρυτανίας.

Άνδρες είναι και τα τέσσερα νέα κρούσματα της Βοιωτίας. 45χρονος αλλοδαπός από το Κάστρο, 56χρονος από χωριό του Δήμου Αλιάρτου και δύο από τη Θήβα 45 (αλλοδαπός) και 24 ετών.

Τέλος τα δύο περιστατικά από τη Φωκίδα αντιστοιχούν σε 59χρονη και 45χρονο από την Άμφισσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση