Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαιοπαραγωγοί: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για τη ζημιά λόγω covid-19

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 10:27 Ελαιοπαραγωγοί: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για τη ζημιά λόγω covid-19

Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές υποβολές στον ιστότοπο με τα «δικαιώματα»…

Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, προϋπολογισμού 126 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» για τη στήριξη του τομέα ελαιολάδου.

Προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο, οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν  αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την Ε.Υ.Δ. Π.Α.Α. μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  και η υποβολή των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) έως και την λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης - πληρωμής όσο και κατά την καταβολή της ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις στήριξης πληρωμής από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.