Επικοινωνία Σταϊκούρα με Βορίδη για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 15:39 Επικοινωνία Σταϊκούρα με Βορίδη για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς

Θα εξαντληθούν όλες οι χρηματοδοτικές δυνατότητες προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από την πανδημία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών…

Το θέμα μη συμπερίληψης των παραγωγών βρώσιμης ελιάς στη Δράση «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19», που αφορά πολλούς παραγωγούς στην ΠΕ Φθιώτιδας, ήταν το αντικείμενο συζήτησης του υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα με τον συνάδελφό του υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, πρόθεση του ΥΠΑΑΤ να επιχειρηθεί η δημιουργία και υλοποίηση ενός νέου σχήματος και προγράμματος ενίσχυσης, που θα αφορά τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς όλων των ποικιλιών, πλην καλαμών, μετά τη συγκέντρωση των αναγκαίων στοιχείων από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις.

Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση στήριξης των ελαιοπραγωγών, καθώς τον περασμένο Ιούλιο είχε πραγματοποιήσει μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Βορίδη με τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Λιβανατών. Συνάντηση κατά την οποία τέθηκε και αναδείχθηκε το ζήτημα των πληττόμενων ελαιοπαραγωγών τύπου «καλαμών».

Υπενθυμίζεται πως, σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, ενεργοποιήθηκε σήμερα μέτρο ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά ενισχύσεις για όλες τις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Σημειώνεται επίσης πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει ενισχύσει με 150 εκατομμύρια ευρώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Το ΥΠΑΑΤ και η Κυβέρνηση συνολικά, θα συνεχίσουν συστηματικά και οργανωμένα, τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους», καταλήγει στο ενημερωτικό του δελτίο ο κ. Σταϊκούρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση