Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Tablet σε όποιον μαθητή - μαθήτρια έχει ανάγκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 08:44 Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Tablet σε όποιον μαθητή - μαθήτρια έχει ανάγκη

Πρωτοβουλία για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς τηλεκπαίδευση…

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας και η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, προκειμένου να μη μείνει κανέναν παιδί χωρίς να μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματα.

Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση και δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια για να λάβετε tablet για όσο διάστημα κρατήσει το lockdown.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε αλλά και σε όλες τις στιγμές κρίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει ουσιαστικό και καίριο ρόλο. Ο Δήμος μας συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και για μία ακόμη φορά βρίσκεται δίπλα σε όσους δημότες έχουν ανάγκη. Μέσω των Σχολικών Επιτροπών διατίθεται να χορηγήσει φορητή συσκευή tablet για προσωρινή χρήση σε μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, ώστε να εξυπηρετηθούν στην υλοποίηση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

• Κοινωνικά κριτήρια

• Χαμηλό εισόδημα γονέων

• Ανεργία γονέων/κηδεμόνων

• Απόδειξη ιδιότητας μέλους μονογονείκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας

• Ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

Όσοι γονείς επιθυμούν να δανειστούν μία εκ των φορητών συσκευών θα πρέπει να απευθυνθούν στους Διευθυντές της κάθε σχολικής μονάδας, οι οποίοι θα ελέγξουν αν πληρούνται τα κριτήρια των μαθητών.

ατόπιν, οι γονείς των μαθητών που θα παραλάβουν φορητή συσκευή tablet Θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής, όπου θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση επιστροφής της ανωτέρω συσκευής, όταν εκλείψουν οι λόγοι χρήσης της ή ζητηθεί οποτεδήποτε από τη Διεύθυνση του σχολείου. Επίσης, υποχρεούνται σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής που δανείστηκαν, καθώς και σε περίπτωση άρνησης της επιστροφής της στο σχολείο από όπου την παρέλαβαν.

Με αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στους μαθητές και στη σχολική μας κοινότητα, καταβάλλοντας συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com