Θύμιος Καραΐσκος για ΓΝ Λαμίας: «Σ’ αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι σας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 08:42 Θύμιος Καραΐσκος για ΓΝ Λαμίας: «Σ’ αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι σας»

Ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομειο Λαμίας στη μάχη με τον κορωνοϊό και παράλληλα αποφάσισε τη δωρεά μίας κλίνης ΜΕΘ, πλήρως εξοπλισμένη, στο ΓΝ Λαμίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στη συνεδρίαση της Τετάρτης (18/11), που έγινε με τηλεδιάσκεψη, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων αποφάσισε να δωρίσει στο νοσοκομειο Λαμίας μια κλίνη για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που αυτή την περίοδο είναι πολύτιμη για τις ζωές των ασθενών.

Ο Θύμιος Καραΐσκος αναφερόμενος στην πανδημία και την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε αυτές τις ημέρες είπε:

«Σ’ αυτή τη μάχη ενάντια στον αόρατο και ύπουλο εχθρό δεν μπορούσαμε να είμαστε απόντες.

Την μάχη αυτή την δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και πιστεύω ότι ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας με την κίνηση του αυτή, να αποφασίσει να δωρίσει μία πλήρως εξοπλισμένη κλίνη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και να ενισχύσει τον εξοπλισμό και τις υποδομές του, θα κάνει ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στον αγώνα για την στήριξη των συμπατριωτών μας, που έχουν την ατυχία να περάσουν αυτή την δοκιμασία.

Παράλληλα, οφείλουμε και είναι επιτακτική η ανάγκη, όλοι μας, κυρίως  εμείς που εκφράζουμε την κοινωνία, πάνω και πέρα από αρμοδιότητες, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ. του Νοσοκομείου της Λαμίας και να μην νοιώσουν μόνοι τους σ’ αυτή τη μάχη.

Εύχομαι σε λίγο καιρό όλο αυτό να είναι μια κακιά ανάμνηση και, όλοι εμείς που παίρνουμε απόψε αυτή την απόφαση της δωρεάς, να μπορούμε να πούμε, ότι συμβάλαμε στην νίκη του ανθρώπου και του πολιτισμού, στη νίκη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης απέναντι στην παγκόσμια υγειονομική απειλή και βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιστροφή της Ελληνικής κοινωνίας  στην κανονικότητα και στην πρόοδο...», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Πιο συγκεκριμένα η δωρεά του Δήμου Λαμιέων προς τη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας περιλαμβάνει:

(α) κλίνη κατάλληλη για νοσηλεία ασθενών στην μονάδα εντατικής θεραπείας με στρώμα κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, με σύστημα θεραπείας για πνευμονοπάθειες

(β) monitor κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ,

(γ) αντλία χορήγησης υγρών και φαρμάκων,

(δ) αντλία χορήγησης φαρμάκων με σύριγγα

(ε)  βάση διαχείρισης τρο-φοδοσίας αντλιών (6) υποδοχών με στάτο αντλιών χορήγησης φαρμάκων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση