Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα rapid test κορωνοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 08:06 Λαμία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα rapid test κορωνοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Ουρές στη Λαμία για τα δωρεάν rapid test που θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή - Στα 235 τεστ που έγιναν βγήκαν 7 θετικά - «Δεν πρέπει να στιγματίζουμε και να περιθωριοποιούμε όσους συνδημότες μας νοσούν....», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Απρόσμενα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών που έσπευσαν να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test που έκανε ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για να υπάρχει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο δήμου και νομού σε ότι αφορά το ποσοστό των κρουσμάτων.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας είναι ενθαρρυντικά, αφού το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι κάτω από το 3%, που δείχνει ότι η περιοχή μας δεν έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας ώστε να παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα.

Στα 235 τεστ που έγιναν την πρώτη ημέρα βγήκαν μόνο 7 θετικά. Το ένα μάλιστα αφορά υπάλληλο του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος ευτυχώς ήταν εδώ και ημέρες σε περιορισμό κατ΄οίκον, γιατί είχε έρθει σε επαφή με συνάδελφό του που ήταν επίσης θετικός. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, από τις 09:00’ το πρωί έως και τη 01:00΄ το μεσημέρι στον ίδιο χώρο της οδού Φιλίας, παραπλεύρως της ΠΕΛ.

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δώσετε το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού σας. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Εάν βγει θετικό θα ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

Όπως μας ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ δεν πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν ενημερωθήκαν με μήνυμα γιατί υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στο αυτοματοποιημένο σύστημα. Όλοι όσοι δεν ενημερώθηκαν σημαίνει ότι είναι αρνητικοί, αφού τα 7 άτομα που βρέθηκαν θετικά έχουν ενημερωθεί και θα προσχωρήσουν και σε μοριακό τεστ.

«Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται στο δήμο μας και ποιοι είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας...», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να στιγματίζουμε και να περιθωριοποιούμε όσους συνδημότες μας νοσούν. Ο Δήμος Λαμιέων επίσης δώρισε μια πλήρως εξοπλισμένη κλίνη ΜΕΘ στο ΓΝ Λαμίας: «Σ’ αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι σας...», ειπε ο Θύμιος Καραΐσκος αναφερόμενος στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Λαμίας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την πρωτη ήμερα των δωρεάν rapid test στη Λαμία.