Βιργινία Στεργίου προς Βορίδη: «Εξετάστε σοβαρά τα αιτήματα των παραγωγών μας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 11:59 Βιργινία Στεργίου προς Βορίδη: «Εξετάστε σοβαρά τα αιτήματα των παραγωγών μας»

Την επανεξέταση του ζητήματος έκτακτης οικονομικής στήριξης στο σύνολο των ελαιοπαραγωγών της περιοχής της, ζητάει η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου με επιστολή της στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάτπυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Ο διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών βρώσιμης ελιάς και ελαιοποιήσιμης, αναφορικά με την ανακούφισή τους από τις συνέπειες της πανδημίας, πρέπει να επανεξεταστεί σύμφωνα με την κα Στεργίου και να δοθεί η οικονομική στήριξη σε όλους. Κάνει έκκληση μάλιστα προς τον Υπουργό να εξετάσει σοβαρά τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ο τομέας τους κινδυνεύει σοβαρά.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Κύριε κ. Μάκη Βορίδη,

Η Ανατολική Φθιώτιδα ανήκει στο Δήμο Στυλίδας και είναι ο κατ' εξοχήν αγροτικός Δήμος που έχει τον μεγαλύτερο ίσως ελαιώνα στη χώρα. Η κύρια ασχολία των αγροτών είναι η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς, η οποία όπως γνωρίζετε συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ζωή της περιοχής παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Όπως ενημερωθήκαμε μια κατηγορία ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα οι παραγωγοί που δηλώνουν το προϊόν τους ως βρώσιμη ελιά, δεν συμπεριλαμβάνονται στη δράση της έκτακτης οικονομικής στήριξης που χορηγείται λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19. Αντιθέτως, οι παραγωγοί που δηλώνουν την παραγωγή τους ως ελιά διπλής κατεύθυνσης βρώσιμης-ελαιοποιήσιμης, θα λάβουν την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, την οποία όμως έχουν ανάγκη ανεξαιρέτως όλοι οι αγρότες και είναι σημαντική για την επιβίωσή τους. Ας σημειωθεί ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παραγωγών του Δήμου μας που έχουν δηλώσει την καλλιέργειά τους στον ΟΣΔΕ ως επιτραπέζια ελιά χωρίς να έχουν εξετάσει άλλους παράγοντες.

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου σας να στηρίξετε τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι η καλλιέργεια της ελιάς, σας παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε σοβαρά τα αιτήματα των παραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους παραγωγούς μας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης διότι ο τομέας αυτός κινδυνεύει σοβαρά και οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com