Φθιώτιδος Συμεών: «Μακαριώτατε, θα νικήσετε και αυτόν τον ιό».

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 08:04 Φθιώτιδος Συμεών: «Μακαριώτατε, θα νικήσετε και αυτόν τον ιό».

Είναι γνωστή η σχέση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών με τον Αρχιεπίσκοπο, αφού υπήρξε επι σειρά ετών ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στη παρακάτω δήλωση που αφορά τη μάχη που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον κορωνοϊό, υπογράφει ως ο "υιός σας".

Η δήλωση Συμεών:

«Από την πρώτη μέρα της πανδημίας όλος ο Ιερός Κλήρος και οι ευλα­βείς χριστιανοί της Φθιώτιδας προσευχόμαστε, είτε με ανοιχτές είτε με κλειστές εκκλησίες, πάντα όμως με ανοιχτές καρδιές και ικετευτική διά­θεση, για να παρέλθει αυτή η δοκιμασία της οικουμένης το συ­ντο­μό­τε­ρο, για την από Θεού στήριξη και ενδυνάμωση του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού, που μάχεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και για την απο­κα­τάσταση της υγείας, όσων αδελφών μας νοσούν, είτε σε ήπια είτε σε πιο σο­βα­ρή κατάσταση.

Τώρα ένας γενναίος μαχητής της ζωής δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό. Ο πνευματικός μας πατέρας και Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Οι προσευχές όλων μας, του Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου λαού της Φθιώτιδας, αλλά και του δικού του Συμεών, είναι μαζί του.

Στις 18 Οκτωβρίου 2020, πριν από πολύ λίγο καιρό, του Ευαγγε­λι­στού Λουκά του Ιατρού, πολιούχου της Λαμίας, αξιωθήκαμε στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία, να μας ιερουργήσει στον Ναό του Πολιούχου μας το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να τελέσει το πιο πρόσφατο Αρχιερατικό του Συλλείτουργο πριν από αυτόν τον πειρασμό.

Δεόμεθα στον προστάτη μας Άγιο Λουκά εκτενώς για τον Μα­κα­ριώτατο Πνευματικό μας Πατέρα κ. Ιερώνυμο, τον Προ­κα­θή­με­νο της Αγάπης.

Εμπιστευόμαστε πλήρως τον Θεό, εμπιστευόμαστε τους θεράποντες ιατρούς, εμπιστευόμαστε τον ίδιο τον Μακαριώτατο, εμπιστευόμαστε την δύναμη της ψυχής του.

Προσευχόμαστε να εξέλθει υγιής από το Νοσοκομείο το συντομότερο, να επανέλθει στα καθήκοντά του, να συνεχίσει για πολλά χρόνια να ιερουργεί τα Μυστήρια του Θεού και να σαρκώνει στη ζωή μας το Ευαγγέλιο της αγάπης του Χριστού.

Την κατάθεση ψυχής που ακούμπησα στην υπέροχη καρδιά του πνευμα­τικού μου πατέρα, κ. Ιερωνύμου, λίγο πριν εισέλθει στο Νο­σο­κο­μείο του Ευαγγελι­σμού, την μοιράζομαι μαζί σας ως δημόσια εξομο­λό­γη­ση: «Μακα­ριώτατε, Πατέρα μου, με την δύναμη και το έλεος και την αγά­πη του Θεού θα νικήσετε και αυτόν τον ιό. Στην ζωή σας έχετε νικήσει στο απώ­τερο και πρόσφατο παρελθόν και πολλούς άλλους ιούς, ορατούς και αο­ράτους. Θα τον νικήσετε και αυτόν».

Ο υιός σας
Φθιώτιδος Συμεών»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com