Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αγώνας δρόμου για νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 08:45 Λαμία: Αγώνας δρόμου για νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid

Φώτης Σερέτης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής...».

Πέντε νέες κλίνες στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λαμίας θα προστεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε στο LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σίγουρα δοκιμάζεται, αλλά έχει ακόμα αντοχές....», είπε ο επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ, που το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε το ΓΝ Λαμίας, όπου είχε σύσκεψη με το Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά και τον Υποδιοικητή Γιώργο Καραβάνα.

Αγώνας δρόμου για νέα κρεβάτια

Ο Φώτης Σερέτης ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό σχετικά με την πανδημία, ενώ επισκέφθηκε και τον 4ο όροφο όπου βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είδε την εξέλιξη του έργου που αφορά στην επέκταση της ΜΕΘ covid με ακόμη πέντε κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες.

Έτσι συνολικά στο ΓΝ Λαμίας θα έχουμε 11 κλίνες ΜΕΘ για covid και 8 κλίνες για τα υπόλοιπα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή τόσο οι 6 κλίνες της ΜΕΘ covid, όσο και οι 8 κλίνες της κανονικής ΜΕΘ είναι πλήρεις και περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις, όπως έγινε χθες με τον 46χρονο από την ανατολική Φθιώτιδα με κορωνοϊό που διασωληνώθηκε όταν υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

«Εργαζόμαστε όλοι πυρετωδώς για να λειτουργήσει το νέο τμήμα της ΜΕΘ covid με ακόμη πέντε κρεβάτια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσους εργάζονται κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες για να στηθεί και η νέα μονάδα covid....», είπε ο Φώτης Σερέτης.

Επίσης ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε ότι στο νοσοκομειο Λαμίας έχει αναπτυχθεί ένας ιδιαίτερα ικανός αριθμός για κλίνες ήπιας νοσηλείας με δυνατότητα επέκτασης, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής και τα δεδομένα και συνεχάρη τη Διοίκηση του νοσοκομείου που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να δρομολογήσει όλα τα παραπάνω.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς. Όμως θέλω να τους παρακαλέσω να τηρούν  τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τους πω ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται με το παραμικρό και να τρέχουν στα νοσοκομεία. Ακόμη και στην περίπτωση ενός θετικού τεστ όταν ο ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα δεν χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο παρά μόνο όταν του το συστήσει ο γιατρός του. Επίσης είναι πολύ σημαντικό οι ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και για τους ακόμα μεγαλύτερους σε ηλικία συνίσταται και το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο έτσι ώστε σε περίπτωση που έχουν μία απλή γρίπη ή έναν πυρετό να μη θεωρήσουν κατευθείαν πως νοσούν από κορωνοϊό....», είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.