Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Καμένων Βούρλων: Άμεσες ενέργειες για τα προβλήματα της Άγναντης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:02 Δήμος Καμένων Βούρλων: Άμεσες ενέργειες για τα προβλήματα της Άγναντης

Δέσμευση για παρέμβαση στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που κινδυνεύει να καταστραφεί...

Φαίνεται να έπιασαν τόπο οι καταγγελίες του Προέδρου της Άγναντης Γιάννη Παπασταμάτη, καθώς στους δύο οικισμούς (Παλιά και Νέα) βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο του Δήμου Καμένων Βούρλων προκειμένου να αξιολογήσει τα χρόνια - και όχι μόνο - προβλήματα και να δρομολογήσει την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι προβλήματα προς επίλυση:

1) ο αγροτικός δρόμος,

2) ο εν εξέλιξη κεντρικός δρόμος Αγ. Κωνσταντίνου- Άγναντης, που δημοπρατήθηκε στις 11/11/2020 και ορίσθηκε ανάδοχος,

3) τα ερειπωμένα και εγκαταλειμμένα σπίτια του χωρίου, που λόγω και της μεταφοράς αποτελούν εστία μόλυνσης και επικίνδυνα για τους κατοίκου, καθώς και

4) το νεκροταφείο.

5) Νέα Άγναντη: θέματα κοινόχρηστων χώρων.

6) Επίσης, όσον αφορά την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου με αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας καταγράφτηκε η παρακάτω κατάσταση:

Η φέρουσα τοιχοποιία (κέλυφος) δεν παρουσιάζει αλλοιώσεις από τα θεμέλια μέχρι την στέγη πλην μερικών στο ύψος της στέγης.

Ο ανεξάρτητος όγκος του ιερού έχει περισσότερη επιβάρυνση.

Η στέγη του Ναού χρήζει γενικής επισκευής, γιατί έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, που καθιστούν επικίνδυνη την στατικότητα του κτηρίου, διότι υπάρχει εισροή νερού βροχής και με την υγρασία θα αλλοιωθούν οι εσωτερικές επιφάνειες του Ναού , αλλά και θα επιβαρυνθεί και η στατικότητα του Ναού.

Όσον αφορά το τέμπλο και γενικότερα ξυλόγλυπτα- ταβάνι- είναι επισκευάσιμα.

«Θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβαση, διότι ο χρόνος σίγουρα θα επιφέρει καταστροφικές και μη επισκευάσιμες φθορές στο σύνολο της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου.

Ο Αγ. Αθανάσιος είναι σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Άγναντης και όχι μόνο, μια εκκλησίας με αξιόλογο εκκλησιαστικό ρυθμό και μέγεθος», σημειώνει στις παρατηρήσεις του το Κλιμάκιο του Δήμου που αποτελούνταν από τους, Δημήτριο Κριτσόβα Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών, Δημήτριο Παπαναγιώτου Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Σοφία Τσιτίνη Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αγ. Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Μαύρο ως Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου, καθώς και την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιακτερίνη Κοττάκου και τους Πολιτικούς Μηχανικούς Κωνσταντίνο Κολιόπουλο και Δημήτριο Παπαθανασίου.