Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι - Τα νέα πρόσωπα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 09:22 Δήμος Λαμιέων: Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι - Τα νέα πρόσωπα

Ο πρώτος «ανασχηματισμός» στο σχήμα των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων - Έγινε Αντιδήμαρχος ο Κώστας Κερπινιώτης - Καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου αναλαμβάνει και ο Δημήτρης Ρίζος.

Με τη συμπλήρωση 14 μηνών θητείας στο δημαρχιακό αξίωμα ο Θύμιος Καραΐσκος προχώρησε, όπως φαίνεται σε συνεννόηση με τους ίδιους,  σε εξορθολογισμό  αρμοδιοτήτων και στον πρώτο «ανασχηματισμό» στο σχήμα των αντιδημάρχων και εντεταλμένων.

Ένας ανασχηματισμός που έχει δύο χαρακτηριστικά: δεν απομακρύνθηκε κανείς από τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους και επιπλέον, όπως φάνηκε και από την αρχή στον Δήμαρχο Λαμίας δεν αρέσουν τα μικρά και ευέλικτα σχήματα, θέλει να δοκιμάσει όλους τους συνεργάτες του σε θέση ευθύνης και να αξιολογήσει την πορεία τους, καθώς αύξησε κατά έναν, από οκτώ  σε εννέα, τον αριθμό των έμμισθων και άμισθων αντιδημάρχων (επτά έμμισθοι και δύο άμισθοι) εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που του προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και διατηρώντας τον ίδιο αριθμό εντεταλμένων. 

Είναι προφανές ότι  η απόφαση του Θύμιου Καραΐσκου να διατηρήσει όλους τους αντιδημάρχους, σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο ότι σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του σχήματος σε  αυτόν τον πρώτο χρόνο θητείας. Το δεύτερο ότι ο δήμαρχος θεωρεί πως ο ένας χρόνος και μάλιστα ο πρώτος της νέας διοίκησης, με τις απρόβλεπτες συνθήκες που αντιμετώπισε (κορωνοϊός κλπ) που ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής,  δεν κρίνεται επαρκής προκειμένου ο καθένας να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του και να υπάρχει δίκαιη αξιολόγηση.

Αυτό σημαίνει ότι η οριστική κρίση για τον καθένα θα γίνει με το πέρας της διετίας, εκτός εάν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο στο διάστημα που μεσολοβεί. 

Έτσι, αποφασίστηκε να διατηρήσουν όλοι το χαρτοφυλάκιό τους και να γίνει ένας εξορθολογισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ τους, με δημιουργία νέων τομέων και μεταφορά τους από τον ένα στον άλλο,  ώστε αυτές που θα προκύψουν,  να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του καθενός και στις νέες ανάγκες που έχουν προκληθεί.  

 Μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί κίνηση «ματ» από την πλευρά του Δημάρχου, που αφήνει μηδενικά περιθώρια και δικαιολογίες στον καθένα για αδράνεια και αποτυχία στο έργο του στο επόμενο διάστημα, αφού οι αρμοδιότητες προέκυψαν από τις ανάγκες του Δήμου «μετά από  συνεννόηση και συνεργασία με όλους», όπως δηλώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Η αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων κατά έναν, η μεταφορά αρμοδιοτήτων και ο επαναπροσδιορισμός τους καθώς και  η θέσπιση και άλλων τομέων, σηματοδοτεί ότι η διοίκηση Καραΐσκου, θέλει να διευρύνει τα πεδία δράσης της και να τα αναπροσαρμόσει στις νέες ανάγκες που προέκυψαν από την μέχρι τώρα πορεία και την υγειονομική κρίση.  

Έτσι, στους οκτώ ήδη αντιδημάρχους (Κουτσοβέλης, Κυρίτσης, Ποντίκα, Φώσκολος, Σταυρογιάννης, Μουστάκας, Στασινός και Μπεσλεμές) προστέθηκε και ο Κώστας Κερπινιώτης, μέχρι πρότινος εντεταλμένος σύμβουλος, υπεύθυνος  για τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων, κίνηση η οποία δείχνει τη σπουδαιότητα που επιδεικνύει ο τομέας αυτός, για τη νέα δημοτική αρχή.

Ο αριθμός των εντεταλμένων παραμένει ίδιος και προστίθεται σε αυτούς ο Δημήτρης Ρίζος ο οποίος αναλαμβάνει τον νέο τομέα της Εφαρμογής Πολιτικών Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, κίνηση που σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει ο Δήμαρχος στην αγορά και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκύπτει στον τομέα αυτό και την αναβάθμιση της συνεργασίας με το ΕΒΕ Φθιώτιδας, αφού ο Δημήτρης Ρίζος εκτός από έμπειρο στέλεχος της αγοράς, είναι και μέλος της Διοίκησης του ΕΒΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Επίσης δημιουργείται τομέας Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, με διευρυμένες αρμοδιότητες, τον οποίο αναλαμβάνει ο νεότερος σε ηλικία δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τζούφλας, κίνηση που δείχνει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της νεολαίας και να δημιουργήσει ομάδες εθελοντισμού.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κώστας Ξεφλούδας αναλαμβάνει και τη  Διαχείριση των Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Υπάτης, Γοργοποτάμου, Λειανοκλαδίου και Παύλιανης και Υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης, κίνηση που σηματοδοτεί τη σημασία που δίνεται από τη δημοτική αρχή στις Κοινότητες με αξιοποίηση στελέχους που προέρχεται από αυτές. Από την άλλη μεριά την αρμοδιότητα αυτή άφησε ο Κώστας Σταυρογιάννης προκειμένου να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στα τεχνικά έργα και στη Δημοτική Ενότητα Λαμίας, πράγμα που σηματοδοτεί και την πρόθεση του Δημάρχου για ταχεία προώθηση των μεγάλων έργων το επόμενο διάστημα.

Στους κερδισμένους μπορεί να λογίζεται και ο Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος διευρύνει το  αντικείμενό του στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και συγχρόνως αναλαμβάνει και τον τομέα λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου και φροντίδας αδέσποτων ζώων, αν και προέρχεται από συνεργαζόμενη παράταξη, σηματοδοτώντας αυτό που κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο ίδιος ο Δήμαρχος «… η αυτοδιοίκηση  μας ενώνει και αποτελεί πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και συνεννόησης…».

Η δήλωση του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου για τον πρώτο «ανασχηματισμό»:

«Αναλάβαμε τις τύχες των πολιτών του Δήμου μας σε μία εποχή γεμάτη απρόβλεπτες ανατροπές. Και όμως αυτό το διάστημα καταφέραμε με μεθοδικότητα, συνεννόηση και συνεργασία να έχουμε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού σε δημιουργική εγρήγορση και παρουσία.

Είτε είχαμε την ίδια πολιτική αφετηρία είτε όχι , βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου που μας ενώνει, θεωρώ ότι καταφέραμε να πορευόμαστε δημιουργικά το πρώτο αυτό διάστημα της θητείας μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, θέλω να πω ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους συνεργάτες μου.

Σε αυτούς τους ακούραστους εργάτες της αυτοδιοίκησης η οποία μας ενώνει, αλλά και μας καθορίζει σε έναν κοινό βηματισμό.

Θέλω παράλληλα να ανακοινώσω, ότι σήμερα μετά από συνεννόηση και συνεργασία με όλα τα στελέχη μου, προχωρούμε σε μία λειτουργική αναδιάρθρωση του επιτελικού σχήματος του Δήμου ανακατανέμοντας αρμοδιότητες, αξιοποιώντας στελέχη και εξειδικεύοντας αναλυτικά αρμοδιότητες, με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει, την αποτελεσματική προσαρμογή του δημοτικού μηχανισμού στις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και την γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων.

Δηλώνω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί ως πρώτος μεταξύ ίσων, έχω την τιμή να συνεργάζομαι με ανιδιοτελείς και εργατικούς ανθρώπους και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσουμε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν δίνοντας τους ως αντίδωρο μία δημιουργική τετραετία με μία δημοτική αρχή δίπλα στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας».

Οι αποφάσεις:

Ι. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους, ως έμμισθους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαμιέων, με θητεία από 20/11/2020 μέχρι 06/11/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με τους εξής καθ’ ύλην τομείς ευθύνης και αρμοδιοτήτων τους. 

1.- τον Σωτήριο Κουτσοβέλη του Χρήστου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης, Ληξιαρχείου και Δημοτικής Κατάστασης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Διοικητικής Υποστήριξης και Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου. 

2.- τον Δημήτριο Κυρίτση του Ηλία, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗ ΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Κοινωνίας των Πολιτών. 

3.- την Αμαλία Ποντίκα του Λάμπρου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών  Σχέσεων. 

4.- τον Παναγιώτη Φώσκολο του Γεωργίου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Απασχόλησης,  Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. 

5.- τον Κωνσταντίνο Σταυρογιάννη του Χρήστου, από τη Δημοτική Παράταξη  «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής,  Πολεοδομικού Σχεδιασμού, αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Εποπτείας και διαχείρισης των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Λαμίας και Δημοτικής Αστυνομίας.

6.- τον Κωνσταντίνο Μουστάκα του Ιωάννη, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων, συντήρησης πρασίνου και σχεδιασμού περιβαλλοντικών δράσεων.

7.- τον Παναγιώτη Στασινό του Σταμάτη, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ στο  ΚΕΝΤΡΟ», ως Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης,  προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, Ισότητας Φύλων, υπευθύνου λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου και  φροντίδας αδέσποτων ζώων. 

Αναλυτικά οι αρμοδιότητές τους και οι τομείς ευθύνης τους, δείτε ΕΔΩ.

Ι. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους, ως άμισθους Αντιδημάρχους  του Δήμου Λαμιέων, με θητεία από 20/11/2020 μέχρι 06/11/2021, εντός της τρέχουσας  δημοτικής περιόδου, με τους εξής καθ’ ύλην τομείς ευθύνης και αρμοδιοτήτων τους. 

1. τον Δημήτριο Μπεσλεμέ του Γεωργίου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως άμισθο Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας και Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου.

2. τον Κωνσταντίνο Κερπινιώτη του Νικολάου, από τη Δημοτική Παράταξη  «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως άμισθο Αντιδήμαρχο λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητές τους και οι τομείς ευθύνης τους, δείτε ΕΔΩ.

Ι. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους, ως Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου Λαμιέων, με θητεία από 20/11/2020 μέχρι 06/11/2021, εντός της τρέχου σας δημοτικής περιόδου, με τους εξής τομείς ευθύνης και αρμοδιοτήτων τους. 

1.- τον Δημήτριο Τζούφλα του Κωνσταντίνου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, υ πεύθυνο Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγ γύης. 

2.- τον Αθανάσιο Παπαχρήστο του Νικολάου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας, Καινοτομίας και δια βίου  μάθησης. 

3.- τον Δημήτριο Ρίζο του Γεωργίου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο εφαρμογής πολιτικών Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπεύθυνο λειτουργίας λαϊκών αγορών. 

4.- τον Γεώργιο Παλιούρα του Ιωάννη, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο στα θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής  ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας) 

5. τον Δημήτριο Αργυρίου του Αθανασίου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο υπεύθυνο λειτουργίας της Δημοτικής  Φιλαρμονικής. 

6.- τον Κωνσταντίνο Ξεφλούδα του Σπυρίδωνα, από τη Δημοτική Παράταξη  «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο με την καθ’ ύλη αρμοδιότητα  της Εποπτείας και Διαχείρισης των Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Υπάτης, Γοργοποτάμου, Λειανοκλαδίου και Παύλιανης και με την κατά τόπο αρμοδιότητα του υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης. 

7.- τον Κωνσταντίνο Αναστασίου του Αθανασίου, από τη Δημοτική Παράταξη  «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο, με την κατά τόπο αρμοδιότητα  του υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Λειανοκλαδίου και 

8.- τον Ιωάννη Ζωγράφο του Κωνσταντίνου, από τη Δημοτική Παράταξη «ΛΑΜΙΑ  ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ως Εντεταλμένο Σύμβουλο, με την κατά τόπο αρμοδιότητα του υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Παύλιανης.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητές τους ΕΔΩ.