Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαμιέων ο Κώστας Κερπινιώτης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 09:37 Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαμιέων ο Κώστας Κερπινιώτης

Παραμένει στο κομμάτι λειτουργίας των δημοτικών Κοιμητηρίων ως άμισθος Αντιδήμαρχος…

Ο Κώστας Κερπινιώτης είναι το νέο πρόσωπο στους Αντιδημάρχους, καθώς ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αποφάσισε να καλύψει όσες θέσεις του δίνει ο αυτοδιοικητικός νόμος για την επικούρηση του έργου του.

Έτσι την επόμενη περίοδο και μέχρι 6/11/2021 θα έχουμε τους 7 έμμισθους Αντιδημάρχους που έχουν ορισθεί από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων του Δημάρχου και 2 άμισθους, εκ των οποίων τη μία θέση καλύπτει πλέον ο κ. Κερπινιώτης.

Ο μέχρι πρότινος Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Δημοτικά Κοιμητήρια, παραμένει σε αυτό το κομμάτι ως Αντιδήμαρχος όμως, με αυξημένες αρμοδιότητες. Τα νεκροταφεία όπως αποδείχτηκε δεν είχαν μέχρι το 2019 την αντιμετώπιση που έπρεπε και η εικόνα των περισσοτέρων ήταν επιεικώς τραγική!

Η αρχή έγινε από το κεντρικό Νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, όπου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο κ. Κερπινιώτης με ένα μικρό σε αριθμό ατόμων, συνεργείο, κατόρθωσε να του αλλάξει όψη. Έχοντας καθημερινή - κυριολεκτικά - επίβλεψη πέτυχε να καθαριστεί, να γίνει πιο λειτουργικό, να οργανωθεί και σταδιακά να εκσυγχρονίζεται με λειτουργία νεκρικών θαλάμων και σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Παράλληλα έβαλε στοίχημα να αλλάξουν όψη και τα νεκροταφεία όλων των Κοινοτήτων. Ο ίδιος κατά καιρούς περιγράφει τις εμπειρίες του από τις παρεμβάσεις του σε αυτά, σημειώνοντας πόσο εγκαταλειμμένα ήταν και την προσπάθεια που καταβάλει με την υποστήριξη του Δημάρχου, για τον ευπρεπισμό τους και την απόδοση του σεβασμού που τους αρμόζει.

Αναλυτικά ο κ. Κερπινιώτης αναλαμβάνει με απόφαση Δημάρχου:

Α. Την εποπτεία, την ευθύνη και τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Τομέα των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος [άρθρο 19], ιδίως:

(α) να τηρεί τις διαδικασίες λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και του ειδικότερους κανονισμούς λειτουργίας του Δήμου.

(β) να λαμβάνει μέριμνα για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και για τη χορήγηση αδειών ταφής και αποτέφρωσης νεκρών, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δόμησης και τη Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

(γ) Να συγκροτεί, οργανώνει και συντονίζει το συνεργείο (εργάτες, συντηρητές κ.λπ.).

(δ) Να μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών και αρχείων καταγραφής των κάθε είδους πληροφοριακών στοιχείων, που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.

(ε) Να τηρεί τις διαδικασίες και αρχεία που σχετίζονται με τις οικονομικές δοσοληψίες των πολιτών ως προς της λειτουργία των κοιμητηρίων και συνεργάζεται με τις οικονομικές υπηρεσίες για την απόδοση των εισπραττομένων ποσών.

(στ) Να μεριμνά για την καθαριότητα, ευπρέπεια, διακόσμηση των χώρων των κοιμητηρίων, καθώς και για τη συντήρηση / κατασκευή των τάφων και των λοιπών τεχνικών υποδομών και πρασίνου των κοιμητηρίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

(ζ) Να μεριμνά για τον καθορισμό των χώρων για τη δημιουργία κοιμητηρίων και την παροχή γνώμης για τον καθορισμό χώρων αποτέφρωσης νεκρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Υπηρεσίας Δόμησης.  

Δείτε την ανάρτηση του νέου Αντιδημάρχου Κώστα Κερπινιώτη στο facebook: