Τόλμησε και δικαιώθηκε - Έτσι ξεμπλόκαρε το έργο του ΧΥΤΑ ο Θύμιος Καραΐσκος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 08:17 Τόλμησε και δικαιώθηκε - Έτσι ξεμπλόκαρε το έργο του ΧΥΤΑ ο Θύμιος Καραΐσκος

«Την υπόθεση αυτή θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε δίκιο...», είχε πει χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λαμιέων που δικαιώθηκε και κατάφερε να ξεμπλοκάρει ένα μεγάλο έργο που «σερνόταν» επί 7 χρόνια.

Κέρδισε τη μάχη με τις εργοληπτικές εταιρείες ο Δήμος Λαμιέων σε σχέση με το διαγωνισμό, που αφορά στο μεγάλο έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Λαμίας, για τη Διευθέτηση του ΧΥΤΑ και επέκταση Κυττάρου, αφού η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ασκήσει οι εταιρείες και εκδικάστηκε στο Εφετείο Πειραιά, με απόφαση που βγήκε την Παρασκευή (21/11), απορρίφθηκε και κρίθηκε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ματαίωσε τον διαγωνισμό ήταν νόμιμη.

Τόλμησε και δικαιώθηκε

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου σωστά και νόμιμα ματαιώθηκε ο διαγωνισμός που «σερνόταν» επί 7 χρόνια, όπως εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι ο Θύμιος Καραϊσκος εισηγήθηκε να μην εγκριθεί το πρακτικό της Επιτροπής και να ματαιωθεί ο Διαγωνισμός, αρχικά στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε την 18/2/2020, η οποία, λόγω σοβαρού  θέματος, το παρέπεμψε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και συζητήθηκε 27 Μαΐου 2020 σε μία θυελλώδη συνεδρίαση η οποία κράτησε 6 ώρες.

«Δεν τη φοβάμαι καθόλου αυτή την υπόθεση. Θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε δίκιο...», είχε δηλώσει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λαμιέων, που και ως νομικός, είχε μελετήσει πολύ καλά αυτή τη δύσκολη υπόθεση που καρκινοβατούσε, καταφέρνοντας τελικά να λύσει το γόρδιο δεσμό και να ξεμπλοκάρει αυτό το πολύ σημαντικό έργο.

Επαναδημοπράτηση

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος κερδίζει υπόθεση στα δικαστήρια, μετά από 7 χρόνια που κράτησε ο διαγωνισμός, αφού όσες φορές προσέφευγαν στα Δικαστήρια οι εταιρείες κέρδιζαν τις προσφυγές και ξεκινούσε η διαδικασία από την αρχή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου από την αρχή και προφανώς ανέμενε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Να υπενθυμίσουμε ότι στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα η εισήγηση του δημάρχου, εκτός από την πλειοψηφία, υπερψηφίστηκε και από την παράταξη του Παναγιώτη Στασινού. 

Ο Νίκος Σταυρογιάννης και η παράταξη του, παρά την αρχική αρνητική θέση, κατέληξε το λευκό. Λευκό ψήφισε και τοποθετήθηκε από την αρχή υπέρ του λευκού και ο Βασίλης Κυριακάκης.

Λευκό ψήφισε και ο Θωμάς Στάϊκος, παρά την αρχική αρνητική θέση. Λευκό τελικά ψήφισε και ο Γιώργος Δεληχάς και έτσι η απόφαση φάνηκε ότι είναι ομόφωνη αφού εισήγηση του Δημάρχου δεν είχε καμία αρνητική ψήφο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση