Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Κυριαζόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:42 Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Κυριαζόπουλου

«Έφυγε» ο άνθρωπος που έσωζε ζωές...Ένας μεγάλος άνθρωπος και επιστήμων, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας δεν είναι πια μαζί μας…

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο Διευθυντής της ΜΕΘ και της ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Λαμίας, Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Ο χαμός του σόκαρε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά με την ιδιότητα του γιατρού αλλά κυρίως του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος που με τις ιατρικές του γνώσεις, αλλά κυρίως το πείσμα του και την ανθρωπιά του, έσωσε δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας, ενώ μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, έδωσε ζωή σε πολλούς ακόμη.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος ήταν ένας εξαιρετικός γιατρός, ιδιαίτερα διαβασμένος, καθώς υπηρετούσε την εντατικολογία με πάθος, αλλά το σημαντικότερο ήταν πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπορεί τα λόγια να είναι τετριμμένα, αλλά πως αλλιώς να περιγράψεις το μεγαλείο αυτής της ψυχής. Για τον Γιώργο δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ των ασθενών. Φτωχοί - πλούσιοι, γνωστοί - άγνωστοι για αυτόν ήταν πάντα καθήκον να τους επιστρέψει στις οικογένειές τους.

Μαζί με το Δημήτρη Σφύρα, έφτιαξαν μια ΜΕΘ που τη ζήλευαν μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Τον περασμένο Ιανουάριο που ο πρώτος συνταξιοδοτήθηκε, ανέλαβε τη βαριά ευθύνη με τους συναδέλφους του γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ, να διατηρήσει το υψηλό επίπεδό της και μοιραία του έλαχε να αντιμετωπίσει και την πρωτόγνωρη ασθένεια που προκαλεί ο επικίνδυνος sars-cov-2.

Παρά το φόβο του αγνώστου, την έλλειψη προσωπικού και ενίοτε χώρων, στο πρώτο κύμα πανδημίας η ΜΕΘ Λαμίας στάθηκε με 100% επιτυχία.

Ήταν Συντονιστής για την covid-19 στη Στερεά Ελλάδα και μέλος της Επιτροπής Υγείας στο Δήμο Λαμιέων. Με τις συγκεκριμένες ιδιότητες μας προειδοποιούσε για το 2ο κύμα που έβλεπε ότι θα ερχόταν πολύ πιο ισχυρό, αυτόν τον Χειμώνα και έδινε συνεχώς προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπισή του. Ο ίδιος ήταν αποφασισμένος, είτε είχε έναν αναπνευστήρα είτε υπερσύγχρονα κρεβάτια, ότι θα τον πολεμούσε τον ιό.

Αυτή η αποφασιστικότητα γέμιζε και τους γύρω του δύναμη και αισιοδοξία.

Δυστυχώς κάποιες άσχημες εξετάσεις, έδειξαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και το κακό εντοπίστηκε μόλις πριν τρεις σχεδόν εβδομάδες στο πάγκρεας. Υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσής του και όλα έδειχναν ότι θα ξεπερνούσε το πρόβλημά του. Κάποιες επιπλοκές όμως τον έφεραν τρεις φορές ακόμη στο χειρουργικό τραπέζι και τελικά κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής (22/11) στη ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πεθάνει στη μνήμη μας. Το έργο του έδωσε ζωή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας και αυτό δεν μπορεί να το σβήσει κανείς. Ούτε ο ίδιος ο θάνατος.

Ευχόμαστε κουράγιο στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρία και στην μονάκριβη κόρη του.

Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε και γιατρέ...

* Η κηδεία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 15:30' το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στα Γαλανέικα. Θερμή παράκληση και υποχρέωση όλων μας, η αυστηρή τήρηση των περιορισμών και των μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπέρ του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας.

Τράπεζα Eurobank IBAN: GR7602601210000140200571784