Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζει το Erasmus+ ψηφιακά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 12:21 Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζει το Erasmus+ ψηφιακά

Η διοργανώτρια χώρα είναι η Πορτογαλία και συμμετέχουν 27 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμπερίληψη, την ένταξη μαθητών με διαφορετικότητα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus KA229 με τίτλο «TEAM, Tolerant Europeans Achieve More» συμμετέχει σε εβδομαδιαίο διαδικτυακό project με ομάδα πέντε μαθητών και τεσσάρων εκπαιδευτικών. Με καθημερινή τηλεκπαίδευση, παρουσιάσεις, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες με χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2020. Οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω covid-19, οδήγησαν στην απόφαση της συνάντησης on line. Η διοργανώτρια χώρα είναι η Πορτογαλία και συμμετέχουν 27 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμπερίληψη, την ένταξη μαθητών με διαφορετικότητα. Όλοι οι μαθητές μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, αναλαμβάνουν την ευθύνη και συμμετέχουν στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Οι γνωστικοί στόχοι είναι κυρίως εκμάθηση γλωσσών. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και μαθαίνουν νέες χρήσιμες μεθόδους διδασκαλίας.

Μετά το πέρας του προγράμματος ευελπιστούμε ότι έχοντας αφομοιώσει επιτυχημένες ιδέες θα μπορέσουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία προώθησης νέων παιδαγωγικών μεθόδων διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μέσων αξιολόγησης, καθώς και την ενίσχυση της συμπερίληψης και τη βελτιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com