Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνουν συνεχώς τα κρούσματα και οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 13:15 Αυξάνουν συνεχώς τα κρούσματα και οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και υπευθνότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Δώδεκα νέα περιστατικά covid-19 ήρθαν να προστεθούν στην επτάδα που καταγράψαμε το βράδυ της Δευτέρας (23/11) για τη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα η ιχνηλάτηση έβγαλε τρία ακόμη θετικά δείγματα, σε άνδρα από τη Λαμία και σε δύο παιδιά από τη Στυλίδα, αλλά και σε ένα μωρό επίσης από τη Λαμία. Επιπλέον τέσσερα ακόμη άτομα από Λαμία βρέθηκαν ότι νοσούν από covid-19 και ένα ακόμη από Κοινότητα όμορου Δήμου.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων βρίσκονται τρεις ακόμη συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί σε rapid test.  

Αν και τα τελευταία περιστατικά δεν έχρηζαν νοσηλείας, η συνεχής αύξηση του αριθμού των ασθενών αποκαλύπτει περιπτώσεις που ο ιός έχει προκαλέσει επιπλοκές και χρειάζονται συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Εκτός από τους ασθενείς της ΜΕΘ κορωνοϊού, τους τρεις συμπολίτες μας που διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και το ακόμη πιο σοβαρό περιστατικό με το θάνατο 70χρονου ασθενή από ανακοπή, υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη 15 ασθενείς από τους 35 που νοσηλεύονται στο πέτρινο κτίριο, των οποίων η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο από την αποκωδικοποίηση και αναγνώριση του επικίνδυνου sars-cov-2 δε γνωρίζουμε ούτε το 50% των ιδιαιτεροτήτων του αν κρίνει κανείς από τη διαφορετική αντίδραση του κάθε ασθενή η οποία και δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους επιστήμονες. Έτσι βλέπουμε ηλικιωμένους ασθενείς ακόμη και με υποκείμενα νοσήματα να τον ξεπερνούν με μία μέρα πυρετό και νέους ανθρώπους χωρίς κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας να θέλουν ΜΕΘ ή ακόμη και να καταλήγουν από την ασθένεια.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε μεγάλες ηλικίες με επιβαρυμένο ιστορικό ο ιός κυριολεκτικά «θερίζει» σε ποσοστό 75 με 80% των περιστατικών. Έτσι κι αν ακόμη κάποιος δεν πιστεύει στην επικινδυνότητα του ιού για τον εαυτό του, ας προστατέψει τους άλλους που πιστεύουν και είναι ευπαθείς ομάδες, ή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπερβάλει εαυτό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπεριορισμού και υγιεινής που είναι πραγματικά το καλύτερο εμβόλιο αυτή την περίοδο. Είναι αδιανόητο όταν στην εργασία του έχει μείνει το 25% του εργατικού δυναμικού, με κλειστό το 80% των επιχειρήσεων, να παρατηρούνται εικόνες μποτιλιαρίσματος και συνωστισμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στα μικρότερα πλήρη πεζή κυκλοφορία στους δρόμους με τη μάσκα στο… σαγόνι!

Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα ομολογουμένως για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία, όσο η επιστήμη εργάζεται για την παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπισή του.