Λαμία: Τι έδειξαν σήμερα τα rapid test - Τι πρέπει να προσέχετε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 21:07 Λαμία: Τι έδειξαν σήμερα τα rapid test - Τι πρέπει να προσέχετε

Θα συνεχιστούν Πέμπτη και Κυριακή στον ίδιο χώρο με την ίδια μέθοδο…

Το ίδιο περίπου ποσοστό θετικών κρουσμάτων, έδειξαν τα drive through rapid test που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στην οδό Φιλίας δίπλα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Σε σύνολο 220 τεστ τα οκτώ (8) βρέθηκαν θετικά, ποσοστό 3,6%. Θυμίζουμε ότι στις δύο προηγούμενες  δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν με την ίδια μέθοδο είχαν βρεθεί αντίστοιχα 7 και 6 θετικά τεστ σε σύνολο 497 δειγμάτων.

Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, εφιστά την προσοχή σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα και ανευρίσκονται αρνητικοί γιατί μπορεί να θετικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες αν βρίσκονται σε στάδιο επώασης της νόσου. «Έτσι οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να θερμομετρούνται τακτικά, να κρατάνε τις προφυλάξεις και να επαναλάβουν τα tests μετά από 3-5 ημέρες κατά περίπτωση», σημειώνει στο LamiaReport ο κ. Στασινός.

Προς ενημέρωση τα rapid test στο ίδιο σημείο και τις ίδιες ώρες από τις 9:00' το πρωί μέχρι τη 1:00' το μεσημέρι, Πέμπτη (26/11) και Κυριακή (29/11).

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δώσετε το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού σας. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα σε δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Σε περίπτωση που το γρήγορο τεστ βγει θετικό θα πρέπει να ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση