Σε κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 20:12 Σε κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης υπέγραψαν σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2020, το συμβόλαιο για την παραχώρηση του κτιρίου που θα στεγαστεί το νέο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την πολυπόθητη παραμονή του Αστυνομικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραχωρεί κατά χρήση και χωρίς αντάλλαγμα το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Η διάρκεια του παρόντος χρησιδανείου ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη.

Στο εν λόγω ακίνητο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, μέχρι σήμερα, στεγάζονται οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Αυτές πρόκειται να μεταφερθούν στο μέχρι πρότινος δημοτικό ακίνητο των πρώην Σφαγείων, που παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Δωρίδας, με το υπ’ αριθμόν 2.477/24-11-2020 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ευπαλίου Άννας Παπαγεωργίου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά από ολοκληρωμένη και αδειοδοτημένη μελέτη που έχει συντάξει ο Δήμος Δωρίδας, έχει δεσμεύσει πόρους προκειμένου να αποκαταστήσει άμεσα το δωρηθέν ακίνητο και να το μετατρέψει σε πρότυπη δομή υποστήριξης των αγροτών της Δωρίδας.

«H σημερινή συνεργασία με το Δήμο Δωρίδος δεν είναι απλά μια τυπική ανταλλαγή ακινήτων, αλλά μια ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραχωρεί ένα ακίνητο στο Ευπάλιο, που πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ενός σύγχρονου και καλά οργανωμένου Αστυνομικού Τμήματος, και παράλληλα αποκτά έναν άλλο χώρο όπου σύντομα θα μεταστεγαστούν αναβαθμισμένες οι υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε: «Συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, προωθώντας αιτήματα και προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Δωρίδας. Με την παρούσα παραχώρηση ακινήτων λύνουμε ένα πρόβλημα ετών στην περιοχή του Ευπαλίου και εδραιώνουμε περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση