«ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ» - Το μήνυμα Δήμου Λαμιέων για την Βία κατά των γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:48 «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ» - Το μήνυμα Δήμου Λαμιέων για την Βία κατά των γυναικών

Το φαινόμενο της έμφυλης βίας είναι καθημερινό, παγκόσμιο και περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται. Αποτελεί πυρήνα της έμφυλης ανισότητας, που οδήγησε και οδηγεί σε διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα κατά των έμφυλων διακρίσεων, ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας δεν πρέπει να εξαντλούνται στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους, καθώς τα ποσοστά της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως παραμένουν υψηλά.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει όλους να βιώνουμε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του covid-19, όπως ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγχος, το στρες, την ανεργία, την φτώχεια, την απώλεια ζωών. Τέτοιες καταστάσεις δύνανται να εντείνουν ακόμα περισσότερο τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ήδη από την προηγούμενη καραντίνα διαπιστώθηκε αύξηση των καταγγελιών στη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Φέτος, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», εκπονεί την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σύνθημα «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της έμφυλης βίας και η ενημέρωσή του για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων. Πομποί του συνθήματος είναι εξέχουσες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας. Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν το έργο μας στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση