Κορωνοϊός: Πάνω από 70 κρούσματα σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στο ΠΓΝΛ το τελευταίο 20ημερο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:33 Κορωνοϊός: Πάνω από 70 κρούσματα σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στο ΠΓΝΛ το τελευταίο 20ημερο

Αναμφίβολα η έξαρση που παρουσιάζει η πανδημία στην περιοχή της Λάρισας «πληγώνει» και τους ανθρώπους που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή…

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατά το τελευταίο 20ημερο έχει καταγραφεί μεταξύ του νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού αριθμός κρουσμάτων που ξεπερνά τα 70. Αναλυτικά, έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό 47 εργαζόμενοι στην νοσηλευτική υπηρεσία, 15 γιατροί και άνω των 10 ατόμων που εργάζονται στη διοικητική – τεχνική υπηρεσία.

Μάλιστα, καθώς έχει περάσει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και επιβεβαιώνεται από τα τεστ η αρνητικοποίηση σε σχέση με τον κορωνοϊό, πλέον επιστρέφει στις θέσεις του ένα ποσοστό των παραπάνω εργαζομένων, ώστε υγιείς να συνεχίσουν την προσφορά των υπηρεσιών τους.

Πηγές του νοσοκομείου επισημαίνουν ότι μόλις εντοπίζεται κρούσμα μεταξύ των εργαζομένων αμέσως τίθενται σε ισχύ τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά σε κλινικές και άλλους χώρους. Εκτιμούν δε πως αυτό έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό. Εξαίρεση η Ογκολογική Κλινική πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται είναι και οι εκτεταμένες απολυμάνσεις όπως αυτή που εξελίσσεται σε πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής, όπου πλέον ασθενείς – νέες εισαγωγές μεταφέρονται σε άλλες κλινικές εντός του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει να προστεθεί πως ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός», ώστε να διακομιστούν και εκεί ασθενείς σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση