Τίμησαν την ενωμένη Εθνική Αντίσταση στο Γοργοπόταμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 08:08 Τίμησαν την ενωμένη Εθνική Αντίσταση στο Γοργοπόταμο

Λιτή και χωρίς κόσμο τελετή για την 78η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γορογοποτάμου…

Πολύ διαφορετικά γιορτάστηκε η 78η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2020 στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, κρατώντας μαζί ένα στεφάνι τίμησαν την γενναία πράξη των Ελλήνων αντιστασιακών, που ακούστηκε στα πέρατα της γης, κρατώντας ζωντανή την ανάμνηση της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.

Διαβάστε τι έγραψε ο Δήμαρχος Λαμιέων για τη σημερινή επέτειο:

«Αυτές τις ημέρες του Πανελλήνιου Εορτασμού της εθνικής Αντίστασης, αυτές τις ημέρες της παλλαϊκής μνήμης και της εθνικής υπερηφάνειας, φέτος η Ελλάδα δεν μπορεί να τις γιορτάσει όπως θα ήθελε, γιατί φέτος δίνει μια άλλη σκληρή μάχη, όχι εναντίον ενός νέου εισβολέα με όπλα και στρατό, αλλά εναντίον ενός αόρατου φονικού ιού που αποδεκατίζει τους συμπατριώτες μας ύπουλα και αθόρυβα.

Η Πατρίδα, όπως κάλεσε τότε τα παλικάρια του αλβανικού έπους να συνεχίσουν τον αγώνα στα βουνά της Ελλάδας και να γράψουν έτσι το έπος της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, έτσι και σήμερα μας καλεί να δώσουμε τον αγώνα της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, να προστατεύσουμε και να σώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από τον θάνατο.

Οι συνθήκες δε μας εμπόδισαν. H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και o Δήμος Λαμιέων, στον ιστορικό χώρο του Γοργοποτάμου τίμησαν με σεμνότητα, γεμάτοι πατριωτικά συναισθήματα και πατριωτικό ενθουσιασμό, όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα τους πολεμώντας τον κατακτητή, όλες και όλους εκείνους που έγραψαν το έπος της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης 41-44.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου την 25η Νοεμβρίου του 1942, από τις αντιστασιακές ομάδες του Άρη και του Ζέρβα μαζί με τους Άγγλους σαμποτέρ απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι οι Έλληνες ενωμένοι και μονιασμένοι μεγαλουργούν, ενώ διχασμένοι πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα στην ιστορία, και το διαχρονικό μήνυμα της.

Ας κρατήσουμε στην συλλογική μας μνήμη τη μεγάλη αυτή στιγμή των Ελλήνων και ας δικαιώσουμε με την υπεύθυνη και στάση μας, με τον καθημερινό μας ειρηνικό αγώνα τις θυσίες εκείνης της γενιάς που μας παρέδωσε την Πατρίδα μας ελεύθερη και τις προαιώνιες αξίες και παραδόσεις μας, ζωντανούς οδηγούς σ´ ένα ασφαλές μέλλον.

Χρόνια Πολλά Συμπατριώτες.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση