Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Διασωληνώθηκε 60χρονη - Ετοιμάζουν τα νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ covid

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:20 Λαμία: Διασωληνώθηκε 60χρονη - Ετοιμάζουν τα νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ covid

Πάνε κι έρχονται ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Συνεχής είναι η πίεση στη ΜΕθ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και στο πέτρινο κτίριο όπου οι ασθενείς έφτασαν τους 40, με νέες εισαγωγές αλλά και αντίστοιχα εξιτήρια.

Η τεράστια προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αν και έχει βοηθήσει στην σταδιακή αποκατάσταση της υγείας αρκετών ασθενών, εντούτοις συνεχώς προκύπτουν και νέα περιστατικά κάποια εκ των οποίων είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τις τελευταίες ώρες διασωληνώθηκε 60χρονη που νοσηλευόταν στο πέτρινο κτίριο, η οποία τελικά θα εισαχθεί στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Λαμίας, αφού το απόγευμα της Πέμπτης βγήκε από τη ΜΕΘ ο 44χρονος από το Καρπενήσι, που αποσωληνώθηκε χθες και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε. 

Στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Λαμίας αποσωληνώθηκε επίσης και η 50χρονη από την Καρδίτσα, ωστόσο ακόμη χρειάζεται εντατική παρακολούθηση. Στην περίπτωση που η κατάσταση της 50χρονης παραμείνει σταθερή τότε τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στην κλινική covid. Σε αυτή την περίπτωση θα αδειάσει και πάλι θέση στη ΜΕΘ, ωστόσο ασθενείς που νοσούν βαριά δεν μπορούν να περιμένουν και αναζητούνται άδεια κρεβάτια.

Γενικά η κατάσταση στις ΜΕΘ όλης της 5ης ΥΠΕ είναι οριακή και όποιο κρεβάτι αδειάζει γεμίζει αμέσως από κάποιον άλλον ασθενή που του έχει δημιουργήσει επιπλοκές ο επικίνδυνος ιός.

Στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση άλλα τρία περιστατικά από τη Λαμία (μία γυναίκα 54 ετών και δύο άνδρες 65 και 69 ετών) και ένας καινούριος ασθενής που διακομίστηκε την Τετάρτη από τη Λιβαδειά.

Δουλεύουν πυρετωδώς για τα νέα κρεβάτια

Εντωμεταξύ συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την λειτουργία πέντε ακόμη κλινών ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών θα είναι σε θέση να τις λειτουργήσουν ως το τέλος της εβδομάδας ανεβάζοντας τη δυναμικότητα στις 11 κλίνες. Αύξηση κατά 4 ακόμη κλίνες αναμένεται και από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που ήδη από τις 19/11 λειτουργεί 8 (από 6 που είχε όταν ξεκίνησε), ανεβάζοντας το συνολικό δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας σε ΜΕΘ covid, στις 23 (Η Θεσσαλία έχει 71 και έχει γεμίσει). Θυμίζουμε ότι στην αρχή του δεύτερου κύματος υπήρχαν μόνο τα έξι κρεβάτια της Λαμίας.

Δυστυχώς την ίδια ώρα ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από covid-19 στη Στερεά Ελλάδα μετά τους δύο θανάτους στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, της 85χρονης από τον Ορχομενό και του 82χρονου από τη Φωκίδα. Έτσι ούτε η Ευρυτανία έμεινε αλώβητη από την πανδημία με έναν 76χρονο από το Καρπενήσι να χάνει τη ζωή του στο Νοσοκομείο της πόλης.