Λαμία: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 14:32 Λαμία: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα rapid test

Σε μοριακά τεστ οι εργαζόμενοι του Δήμου σε δύο δόσεις - Και νέο drive through testing την Κυριακή…

Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Λαμίας, όπως αποδεικνύουν τα γρήγορα τεστ (rapid test) που συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης (26/11) στην οδό Φιλίας με τη μέθοδο δειγματοληψίας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing) από Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Σε 167 δείγματα που ελήφθησαν, θετικά βγήκαν τα 6 που ερμηνεύεται σε ποσοστό 3,6% όσο ακριβώς είχε βγει και την Τρίτη (8 στα 220 τότε). Συνολικά από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής 884 δείγματα με 27 θετικά (ποσοστό κάτι παραπάνω από 3%).

Σημειώνουμε ότι στα τελευταία 6 θετικά τα 3 αντιστοιχούν στην ίδια οικογένεια που στατιστικά επηρεάζει το τυχαίο δείγμα, κάτι που ερμηνεύεται ότι το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο.

Για καλό και για κακό πάντως 74 υπάλληλοι του Δήμου υπεβλήθησαν σε μοριακό τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι η υπηρεσία Πρασίνου βρίσκεται σε "καραντίνα" (μακριά από τη δουλειά) μετά από τρία θετικά περιστατικά - εκ των οποίων το ένα πολύ σοβαρό - ενώ υποψία κρούσματος υπάρχει και στην υπηρεσία καθαριότητας. Εκεί, γιος υπαλλήλου βρέθηκε θετικός στις αρχές του Νοεμβρίου και το παράδοξο είναι ότι παραμένει μετά και την 21η ημέρα θετικός! Ο ίδιος ο υπάλληλος σε δύο τεστ που έχει υποβληθεί με διαφορά 10 ημερών είναι αρνητικός, ωστόσο παραμένει εκτός δουλειάς αν και ο ΕΟΔΥ αποκλείει την πιθανότητα να μολυνθεί από το γιο του.

Θα ακολουθήσουν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου άλλα 80 μοριακά τεστ για τους υπαλλήλους του Δήμου. Επιπλέον την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα γίνει ένα ακόμη drive through testing στην οδό Φιλίας από τις 9:00’ το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με αυστηρότητα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της covid-19 προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε...

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση