Λαμία: Εκτός από καλλιεργητής κάνναβης ήταν και απατεώνας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:14 Λαμία: Εκτός από καλλιεργητής κάνναβης ήταν και απατεώνας

47χρονος πίσω από την απάτη σε βάρος Λαμιώτη επαγγελματία. Του υποσχέθηκε εξυπηρέτηση και του απέσπασε χρήματα…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 62χρονου Λαμιώτη επαγγελματία, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από την διενέργεια της προανάκρισης, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 47χρονου, που πρόσφατα απασχόλησε και πάλι τις διωκτικές αρχές, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος, που φέρεται να ζει στη Χαλκίδα, προσέγγισε σε κατάστημα της Λαμίας τον 62χρονο και τον έπεισε ότι μπορούσε να τον εξυπηρετήσει με την έκδοση διάφορων επαγγελματικών εγγράφων που χρειαζόταν ο τελευταίος για τη δουλειά του. Τον έπεισε μάλιστα να καταθέσει τμηματικά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς ποτέ να του προσκομίσει τα έγγραφα που υποτίθεται πλήρωνε για να εκδοθούν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο στην περιοχή της Χαλκίδας και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα με τα στοιχεία του και τον τραπεζικό λογαριασμό όπου είχαν κατατεθεί τα χρήματα του παθόντα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο με την τηλεφωνική σύνδεση, που επικοινωνούσε με το θύμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει πρόσφατα τις Διωκτικές Αρχές όταν συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα για καλλιέργεια και πώληση ναρκωτικών, έχοντας εγκαταστήσει μάλιστα σε αποθήκη του σπιτιού του αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση