Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο Χωριό: Εξιχνιάσθηκε η βίαιη ληστεία σε βάρος γνωστού επαγγελματία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 08:44 Μεγάλο Χωριό: Εξιχνιάσθηκε η βίαιη ληστεία σε βάρος γνωστού επαγγελματία

Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και τον είχαν δέσει και χτυπήσει μαζί με τη γυναίκα του για να του αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα…

Νύχτα τρόμου είχε περάσει γνωστός επαγγελματίας από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και η σύζυγός του πριν από δύο χρόνια, όταν τέσσερις κουκολοφόροι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι τους και με τη απειλή πιστολιού και μαχαιριού, τους είχαν δέσει και χτυπήσει για να τους αποσπάσουν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Την υπόθεση αυτή εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου, ταυτοποιώντας τους τρεις από τους τέσσερις δράστες που είναι υπήκοοι Αλβανίας.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου το 2018, όταν οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του ζευγαριού φορώντας αυτοσχέδιες και τύπου full face κουκούλες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού που έφεραν, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν σε βάση ντουλάπας με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups).

Ακολούθως και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του 74χρονου σήμερα επαγγελματία, αφού τον χτύπησαν με τη βάση του πιστολιού, απέσπασαν τόσο από την κατοχή τους, όσο και από το εσωτερικό του σπιτιού, χρηματικό ποσό που έφτανε τα 3.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Φεύγοντας κλείδωσαν πίσω τους την πόρτα και φρόντισαν να κόψουν τη γραμμή του σταθερού τηλεφώνου, ενώ αφαίρεσαν και το κινητό τηλέφωνο της 61χρονης - σήμερα - συζύγου του επαγγελματία, ώστε να μην μπορέσουν να επικοινωνήσουν γρήγορα με την αστυνομία ή με κάποιον άλλον για να τους βοηθήσει.

Όπως προέκυψε από την πορεία της έρευνας, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή λίγες ημέρες νωρίτερα συλλέγοντας πληροφορίες και στοιχεία για τα υποψήφια θύματά τους. Είχαν διαπιστώσει φαίνεται και την απουσία του γιου του ζευγαριού που βρισκόταν για δουλειές στην Αθήνα και βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν πιο εύκολα.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των ταυτοποιημένων δραστών, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, ενώ ήταν προφυλακισμένοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Μάλιστα πρόσφατα φέρεται να είχαν βγει από τη φυλακή.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.