Ο Θανάση Γιαννόπουλος για τη δέσμευση λογαριασμών των Διοικούντων της ΣΤΛ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 08:20 Ο Θανάση Γιαννόπουλος για τη δέσμευση λογαριασμών των Διοικούντων της ΣΤΛ

Διαβάστε τη δήλωση του Καθηγητή και πρώην Υπουργού Θανάση Γιαννόπουλου με θέμα: «Δέσμευση λογαριασμών των διατελεσάντων μελών της Συνεταιριστικής Τραπέζης Λαμίας».

«Είναι ακατανόητο πως η επικεφαλής Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κα Άννα Ζαϊρη (της Αρχής για τη Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες) ατεκμηρίωτα με εκκρεμούσα ακόμα στη δικαιοσύνη της υποθέσεως της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας προέβη σε μια απόφαση δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων μελών κατά τα τελευταία έτη του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Ευυπόληπτα άτομα της Λαμιακής Κοινωνίας που οι περισσότεροι σήμερα είναι συνταξιούχοι και κάποιοι λίγοι επαγγελματίες μετείχαν στο Δ.Σ. χωρίς να λειτουργούν με σκοπό τη βλάβη της Τράπεζας. Ούτε ωφελήθηκε σε τίποτα κανείς εξ αυτών. Γιατί μοναδική επιδίωξη και φιλοδοξία ήταν η λειτουργία αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος επ΄ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας. Και το περίεργο της απόφασης αυτής  είναι ότι και οι συνδικαιούχοι δεν μπορούν να σηκώσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όφειλε η κα. Αντεισαγγελεύς να μελετήσει καλύτερα την υπόθεση νομικά αλλά θα έπρεπε να λάβει υπόψη της την κοινωνική διάσταση του σήμερα, παραμονή των εορτών των Χριστουγέννων και εν μέσω μάλιστα πανδημίας. Αναρωτήθηκε πώς θα ζήσουν αυτοί οι συνταξιούχοι και επαγγελματίες!!!  Πού θα βρουν χρήματα για τις άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες? Θα πάνε για δανεικά ή θα καταφύγουν στα συσσίτια του Δήμου και της Μητροπόλεως? 

Θα μπορούσατε κα. Ζαϊρη αφού θέλατε να είσαστε τόσο προπετής να κάνετε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας, ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ.  Γιατί τόση σπουδή?

Μπορείτε όμως να διορθώσετε αυτή την απόφασή σας τη βλαπτική για τόσα άτομα επαναδιατυπώνοντάς την με τα σωστά ελληνικά. θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα εκ μέρους των συνταξιούχων για ένδικα μέτρα και ο χρόνος των αποφάσεων αυτών είναι αρκετά μακρύς.

Στην επαγγελλόμενη εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μπορεί να μην εμπίπτουν οι αποφάσεις σας κα. Ζαϊρη αλλά τουλάχιστον η κοινωνική σας ευαισθησία θα πρέπει να θεραπεύσει την αβλεψία σας».

Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Καθηγητής Χειρουργικής
τ. Υφυπουργός Υγείας
Προσαρμοσμένη αναζήτηση