Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Δύο εκατ. ευρώ στους ΤΟΕΒ Φθιώτιδας για τις ζημιές από τον «Ιανό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:34 Σταϊκούρας: Δύο εκατ. ευρώ στους ΤΟΕΒ Φθιώτιδας για τις ζημιές από τον «Ιανό»

«Η Κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να αντιμετωπίζει με συνέπεια τα αποτελέσματα φυσικών καταστροφών…»

Την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός στα δίκτυα άρδευσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, κυρίως στο πλαίσιο των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), προγραμματίζει η Κυβέρνηση αντλώντας σημαντικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στόχος της οι αγρότες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα άρδευσης την προσεχή εαρινή περίοδο και να μην επηρεαστεί δυσμενώς ο παραγωγικός τους προγραμματισμός και κατ’ επέκταση το εισόδημά τους.

Όπως περιγράφει σε δελτίο τύπου ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, οι ΤΟΕΒ μετά τη θεομηνία του «Ιανού» και τις καταστροφικές συνέπειές του, κατέστησαν σχεδόν στο σύνολο τους, την εξυπηρέτηση των χρηστών των δικτύων του μη εφικτή. Εξαιτίας των κατολισθήσεων και της μεταφοράς φερτών υλικών, τα δίκτυα άρδευσης των ΤΟΕΒ, είτε έχουν υποστεί εκτεταμένες προσχώσεις, είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε μεγάλο τμήμα και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άρδευση, κατά την εαρινή περίοδο.

Μάλιστα για τη Φθιώτιδα μετά από σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας και προκειμένου να αποκατασταθούν προσωρινά οι ζημιές που προκλήθηκαν στους 14 ΤΟΕΒ της περιοχής μας, μετά από συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με 2 εκατομμύρια ευρώ της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά, ώστε να αντιμετωπίσει με ταχύτητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της φυσικής καταστροφής», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.