Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Και σήμερα Κυριακή rapid test για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 11:10 Λαμία: Και σήμερα Κυριακή rapid test για κορωνοϊό

Από τις 9:00΄το πρωί της Κυριακής μέχρι τη 1:00' το μεσημερι, στην οδό Φιλίας, στην ΠΕΛ.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τα drive through rapid test θα γίνουν και την Κυριακή για εκείνους που λόγω δουλειάς δεν μπορούσαν να προσέλθουν τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι λοιπόν στην οδό Φιλίας, παραπλεύρως της ΠΕΛ, από τις 9:00΄το πρωί της Κυριακής μέχρι τη 1:00' το μεσημερι, μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ για κορωνοϊό.

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δώσετε το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού σας. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Εάν βγει θετικό θα ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, εφιστά την προσοχή σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα και ανευρίσκονται αρνητικοί γιατί μπορεί να θετικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες αν βρίσκονται σε στάδιο επώασης της νόσου. «Έτσι οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να θερμομετρούνται τακτικά, να κρατάνε τις προφυλάξεις και να επαναλάβουν τα tests μετά από 3-5 ημέρες κατά περίπτωση», σημειώνει στο LamiaReport ο κ. Στασινός.

Συνολικά από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής 884 δείγματα με 27 θετικά (ποσοστό κάτι παραπάνω από 3%).