Λαμία: Τι έδειξαν τα τελευταία rapid test (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 08:26 Λαμία: Τι έδειξαν τα τελευταία rapid test (ΦΩΤΟ)

Θα επαναληφθούν οι έλεγχοι την ερχόμενη Πέμπτη (3/12) και την Κυριακή (6/12) .

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Λαμιέων στα Κυριακάτικα γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing).

Ίσως η αργία, πιθανότατα και η αναγνώριση της αξίας των τεστ σε μια περίοδο που παρατηρείται ακόμη έξαρση των κρουσμάτων, οι πολίτες έσπευσαν να εξεταστούν στην οδό Φιλίας, όπου οι οκτώ (8) Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς, πραγματοποίησαν 297 τεστ.

Από αυτά βρέθηκαν θετικά τα εννέα (9) που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% και σε αυτές τις περιπτώσεις ακολούθησε μοριακό τεστ.

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στην περιοχή μας (27 στα 884 και πλέον 36 στα 1.181) γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό, που ήταν παρών σε όλες τις μέχρι τώρα δειγματοληψίες. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη και ότι δεν υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα», σημειώνει ο κ. Στασινός που δηλώνει ευχαριστημένος και από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

«Η συνεργασία μας με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ είναι άψογη και νομίζω ότι έχει βοηθήσει πολύ στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, κάνοντας μαζικά τεστ στο γενικό πληθυσμό διαμορφώνοντας μια ασφαλή εκτίμηση για το που βαδίζουμε», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Υγείας που υπογραμμίζει και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τεστ βοήθησαν στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στην περιοχή μας, καθώς όλος αυτός ο κόσμος θα έπρεπε να περάσει από το Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας, τα οποία διατήρησαν και τις απαραίτητες εφεδρείες σε τεστ.

Αρνητικά τα τεστ των υπαλλήλων πρασίνου

Επίσης όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στασινός στα τελευταία γρήγορα τεστ υπήρξαν και τα δείγματα από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου που βγήκαν αρνητικά, προς μεγάλη ανακούφιση όλων. Θυμίζουμε ότι ήδη στο Δήμο Λαμιέων έχουν γίνει και 74 μοριακά τεστ σε υπαλλήλους και θα ακολουθήσουν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου άλλα 80 ώστε να γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι υπάλληλοι. Τέλος ο Αντιδήμαρχος Υγείας μας επιβεβαίωσε ότι ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν όλο τον Δεκέμβριο ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που θα ισχύουν.

Τα συγκεκριμένα γρήγορα τεστ θα συνεχιστούν και τη νέα εβδομάδα με δειγματοληψίες την Πέμπτη 3 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο και από ώρες 09:00’ το πρωί μέχρι 01:00’ το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η όλη διαδικασία δε διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά και οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με πολύ ευγένεια και κατανόηση παίρνουν τα δείγματα και σε μερικά λεπτά έχει σταλεί η απάντηση του αποτελέσματος στο κινητό σας.

Πραγματικά αυτές οι οκτώ (8) Ομάδες που συγκροτήθηκαν στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, έχουν βγάλει πολλή δουλειά ακόμη και εκτός Περιφερειακής Ενότητας και με ιδιαίτερο επαγγελματισμό συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό έργο εν μέσω της πανδημίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση