Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Δήμοι της Φθιώτιδας για τα κρούσματα κορωνοϊού που χρεώθηκαν στην περιοχή τους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 09:29 Οι Δήμοι της Φθιώτιδας για τα κρούσματα κορωνοϊού που χρεώθηκαν στην περιοχή τους

Εξακολουθούν να χρεώνονται περιστατικά κορωνοϊού στη Φθιώτιδα με βάση τον τόπο καταγωγής τους και χωρίς να έχουν επαφή με την περιοχή ή να έχουν καταγραφεί στην περιοχή λόγω ότι το τεστ έγινε σε Κέντρο Υγείας της Φθιώτιδας.

Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Δήμων Αμφίκλειας - Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών, από τα εφτά τελευταία κρούσματα που χρεώθηκαν στη Φθιώτιδα, μόνο το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Μαλεσίνα, διαμένει όντως στην περιοχή και έχει γίνει ήδη η ιχνηλάτηση και έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες.

Η ανακοίνωση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή που αναφέρεται και στ αμέτρα που πρέπει να πάρουμε ενόψει εορτών:

«Ο κορωνοϊός αποτελεί, δυστυχώς, κομμάτι της καθημερινότητάς μας, γεγονός που οδηγεί στην εναλλαγή ειδήσεων από ευχάριστες σε δυσάρεστες...

Δύο άτομα διαγνώσθηκαν θετικά σε Covid-19 κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων. Το ένα πρόκειται για μόνιμο κάτοικο του όμορου Δήμου Δελφών, ενώ το δεύτερο για άτομο που διαμένει μόνιμα εκτός του Δήμου μας κι έχει καιρό να επισκεφθεί την περιοχή. Έχουν ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των δειγμάτων, βρίσκονται ήδη σε καραντίνα και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η ασφάλεια όλων μας και η προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου, είναι πρωταρχικής σημασίας. Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να μη λείψει κανείς από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!»

Η ανακοίνωση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Καμένων Βούρλων, Νίκου Παπαγρηγορίου:

«Για την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών μας, αναφορικά με την περίπτωση κρούσματος COVID-19 που αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις ότι βρέθηκε στο Δήμο Καμένων Βούρλων, σας ενημερώνουμε ότι ο 44χρονος κατάγεται από το Δήμο μας, ωστόσο δεν κατοικεί μόνιμα σε αυτόν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη γι' αυτό και σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και η μέριμνα όλων μας είναι να προστατεύσουμε τους δημότες μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο καθένας από εμάς οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας

Η ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών:

«Στο πλαίσιο δειγμάτων που δόθηκαν διαγνώσθηκαν χθες 2 νέα θετικά αποτελέσματα σε COVID-19 κατοίκων του Δήμου Λοκρών (από τη Μαλεσίνα). Ενημερώθηκαν πως πρέπει να εφαρμόσουν καραντίνα και είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού.»