Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήγαν εκδρομή παρά την απαγόρευση και χάθηκαν στο δάσος (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 15:25 Πήγαν εκδρομή παρά την απαγόρευση και χάθηκαν στο δάσος (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια νεαρών οδηγών μηχανών enduro στο Πήλιο…

Περιπέτεια… στο Πήλιο αργά το απόγευμα της Κυριακής (29/11) όταν δύο νεαροί αναβάτες μηχανών enduro χάθηκαν στα μονοπάτια εν μέσω πυκνής ομίχλης και βροχής.

Ξεπαγιασμένοι και φοβισμένοι εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία που συγκροτήθηκαν όταν ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» ήχησε στην περιοχή της Μαγνησίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεαροί θέλησαν να εκδράμουν παρά την καραντίνα με τις μηχανές τους στα μονοπάτια του Πηλίου. Φαίνεται να ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα και να ακολούθησαν διαδρομή από χωματόδρομους μέσα στο δάσος με τις offroad μηχανές τους.

Από τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε η περιπέτειά τους. Στο Πήλιο επικρατούσε ομίχλη και οι δύο νεαροί αναβάτες είχαν περιορισμένη ορατότητα. Βγήκαν εκτός χωματόδρομου και χάθηκαν στα μονοπάτια μέσα στα δάση του Πηλίου.

Με τις μηχανές τους προσπαθούσαν να επιστρέψουν στον χωματόδρομο πλην όμως φαίνεται να χάνονταν όλο και πιο βαθειά στο δάσος. Αποκαμωμένοι και με τα καύσιμα στα ντεπόζιτα των μοτοσικλετών τους να εξαντλούνται αποφάσισαν να εκπέμψουν S.O.S.

Οι δύο νεαροί έστειλαν σήμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» ο οποίος χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αρχικά το σήμα έδινε στίγμα κοντά στη Λαμπινού ωστόσο όπως διαπιστώθηκε η τοποθεσία τους εντοπίστηκε στην κορυφή Δραμάλα μεταξύ Χανίων, Αγριόλευκων και Ξουριχτίου. Σε υψόμετρο 1.300 μέτρων μέσα στο δάσος ήταν το στίγμα τους.

Άμεσα συγκροτήθηκε συνεργείο από τρία άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, δύο αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών και με τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Το συνεργείο φρόντισε να πάρει μαζί του εκτός από εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και μπιτόνια με βενζίνη για τις μηχανές που στέρευσαν από καύσιμα.

Από τις 6:30 το απόγευμα οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση, το συνεργείο κατάφερε να φθάσει στο σημείο που έδειχνε το GPS τρεις ώρες αργότερα. Οι συνθήκες προσέγγισης ήταν αντίξοες: πυκνή ομίχλη περιόριζε την ορατότητα σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων, έβρεχε και το μονοπάτι ήταν δύσβατο.

Τα οχήματα μάλιστα αναγκάστηκαν να σταματήσουν σε σημείο της διαδρομής και πυροσβέστες να συνεχίσουν με τα πόδια για τον εντοπισμό των δύο νεαρών οι οποίοι στο μεταξύ είχαν «ξεπαγιάσει» εξαιτίας της βροχής και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στις 9:30 το βράδυ, οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες και πεζή κατέβηκαν το μονοπάτι μέχρι το σημείο που βρίσκονταν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: taxydromos.gr, φωτογραφίες: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας