Εκτύπωση αυτής της σελίδας

760.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Κωπαϊδικού πεδίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 12:36 760.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Κωπαϊδικού πεδίου

Στα όρια των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου - Θεσπιέων...

Στην άρση των βλαβών σε φυσικές υποδομές, αρμοδιότητας της ΠΕ Βοιωτίας, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων της 4ης έως 6ης Απριλίου 2020 εντός του κωπαϊδικού πεδίου και στα όρια των Δήμων Ορχομενού  και Αλιάρτου - Θεσπιεών, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τη σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού 759.437,38 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δίνοντας ταυτόχρονα το «πράσινο φως» για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή του Βοιωτικού Κηφισού ποταμού, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στην Άνοιξη του 2020.

Αναλυτικότερα, θα εκτελεστούν οι εξής αντιπλημμυρικές εργασίες:

·  Καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού και συγκεκριμένα στο τμήμα από το φράγμα «Λόφη» μέχρι το φράγμα «Γερμανικό»

·  Καθαρισμός της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού ανάντη του φράγματος «Λόφη» και κατάντη του φράγματος «Γερμανικό» 

·  Αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στα αναχώματα του Βοιωτικού Κηφισού

Με την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, προβλέπεται να γίνει κοπή και απομάκρυνση παντός είδους φυτών και δέντρων από την κοίτη και τη βάση των πρανών του ποταμού. Ακόμη θα γίνουν παρεμβάσεις με στόχο την επαναφορά της κοίτης του ποταμού στην αρχική της κατάσταση και κυρίως στο αρχικό της βάθος.

«Ο Βοιωτικός Κηφισός δεν είναι κίνδυνος. Είναι ζωή. Συνεχίζουμε το μεγάλο, διαρκές νοικοκύρεμα της Κωπαΐδας. Αποδίδουμε την περιοχή ασφαλέστερη στον αγροτικό μας κόσμο. Τα έργα αποκατάστασης στην κοίτη και τα αναχώματα του ποταμού στα όρια των Δήμων Ορχομενού  και Αλιάρτου - Θεσπιέων θα προσφέρουν ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.», δήλωσε ο κ. Σπανός.