Λαμία: Νέα rapid test σήμερα και την Κυριακή στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 09:27 Λαμία: Νέα rapid test σήμερα και την Κυριακή στην οδό Φιλίας

Από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Συνεχίζονται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ τα rapid test στην οδό Φιλίας στη Λαμία, σε μια προσπάθεια αξιολόγησης της διασποράς του επικίνδυνου ιού στην κοινότητα.

Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ θα παίρνουν δείγματα από το πρωί της Πέμπτης (3/12) στις 09:00’ έως τη 1:00’ το μεσημέρι σε όσους πολίτες θέλουν να κάνουν το γρήγορο τεστ μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing).

Η όλη διαδικασία δε διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά και οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με πολύ ευγένεια και κατανόηση παίρνουν τα δείγματα και σε μερικά λεπτά έχει σταλεί η απάντηση του αποτελέσματος στο κινητό σας.

Από την 1η ημέρα που στήθηκαν οι σκηνές με το υγειονομικό υλικό στο σημείο, έχουν γίνει 1.181 τεστ και έχουν βρεθεί 36 θετικά. Μάλιστα από 1η Δεκεμβρίου και λόγω της μεγάλης ευαισθησίας και αξιοπιστίας που έχουν τα συγκεκριμένα τεστ, ο ΕΟΔΥ θα λαμβάνει απευθείας υπόψη τα θετικά τεστ τα οποία και παρουσιάζει στην καθημερινή του λίστα χωρίς επαλήθευση από μοριακό τεστ.

Ευχή όλων να συνεχιστούν οι χαμηλοί αριθμοί στην ανίχνευση θετικών κρουσμάτων στη δειγματοληψία της Πέμπτης αλλά και της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου που θα επαναληφθούν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση