Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος από τη Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 09:01 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος από τη Λοκρίδα

Για δική του χρήση ισχυρίστηκε ότι ήθελε τα ναρκωτικά…

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 29χρονος, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Αταλάντης, ο οποίος κατηγορούνταν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Αναπληρώτρια Ανακρίτρια Λαμίας από τον περασμένο Αύγουστο.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δυο (2) φορές το μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του και καταβολή χρηματικής εγγυήσεως ποσού Ευρώ τριών χιλιάδων (3.000,00€), προκειμένου να μην προφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Σε έφοδο της αστυνομίας που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι που μένει σε περιοχή της Αταλάντης ο 29χρονος μαζί με τον αδελφό του ο τελευταίος είχε συλληφθεί, ενώ ο ίδιος δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς κατά την έρευνά τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του Δικηγόρο Λαμίας Κωνσταντίνο Μπαρούτα «ο εντολέας μου  συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Λαμίας και ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας όπου και μετά την πολύωρη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Υποβλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης αίτημα διενέργειας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την απόδειξη του προβληθέντος αυτοτελούς ισχυρισμού του περί της τοξικομανίας του και της έξης του στην χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Είμαι βέβαιος ότι ο παραπάνω ισχυρισμός της υπεράσπισης θα αποδειχθεί και στην ουσία του με την ιατρική εξέταση στην οποία πρόκειται να υποβληθεί τις προσεχείς ημέρες ο κ. κατηγορούμενος προκειμένου να μεταβληθεί και ο χαρακτήρας της αξιόποινης πράξεως από κακούργημα σε πλημμέλημα και εν τέλει να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης ενώπιον του αρμοδίου ποινικού Δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς του»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση