Λαμία: Αυτή είναι η έκταση που ο Δήμαρχος θέλει να κάνει πίστα αγώνων για αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 21:10 Λαμία: Αυτή είναι η έκταση που ο Δήμαρχος θέλει να κάνει πίστα αγώνων για αυτοκίνητα

Θα γίνει η Λαμία το κέντρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο;

Ένα πολύ σημαντικό project είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Λαμιέων και την Α.Λ.Α.Λαμίας (Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου), που σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Στερεάς, θέλουν να δημιουργήσουν το «Αυτοκινητοδρόμιο Λαμίας», που θα αποτελέσει τεράστιο μοχλό ανάπτυξής, όχι μόνο για τη Λαμία, αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Το σχέδιο στο «Αυτοκινητοδρόμιο Λαμίας» προβλέπει μια πίστα που να εξυπηρετεί χωμάτινες και ασφάλτινες διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου εθνικής αλλά κυρίως διεθνούς εμβέλειας, καθώς επίσης και άλλες εκδηλώσεις, ενώ θα έχει και ένα σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου θα γίνονται σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς για την οδηγική ασφάλεια και σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλπ.

Η κίνηση ματ του Θύμιου Καραΐσκου

Όταν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ήθελε να φτιάξει Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο της "Μαυρομαντήλας", σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Λαμιέων έστειλε έγγραφο αίτημα τον Ιανουάριο στην ΕΤΑΔ, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται για «Αυτοκινητοδρόμιο», για το οποίο υπάρχει προμελέτη από την Α.Λ.Α.Λαμίας, αφού η συγκεκριμένη περιοχή, με συνολική έκταση 255 στρέμματα, πληροί όλες τις προϋποθέσεις - προδιαγραφές για τη δημιουργία του.

Με αυτή την κίνηση ματ ο Δήμαρχος Λαμιέων απέκλεισε το ενδεχομενο δημιουργίας «hot spot» στη συγκεκριμένη περιοχή, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδανικός για γίνει το «Αυτοκινητοδρόμιο».

Όλοι συμφωνούν ότι είναι ένα μεγάλο έργο που θα δώσει άλλη δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή, γι αυτό πρέπει όλοι να "βάλουν πλάτη" προς αυτή την κατεύθυνση. Υπουργός, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, φορείς, επιχειρηματίες, ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τον τόπο μας από το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο LamiaReport ο Χρυσόστομος Καρέλλης, Οδηγός Αγώνων και μέλος της Α.Λ.Α.Λ, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αν για κάτι είναι αναγνωρίσιμος ο τόπος μας δεκαετίες τώρα  είναι για τις μοναδικές διαδρομές των Ράλλυ Ακρόπολις (Παυλιανη)κλπ τους μοναδικούς αγώνες ραλλυ που διοργανώνει μέσο της ιστορικού σωματείου της ΑΛΑΛ και  για το φυτώριο αθλητών μιας και έχει τεράστια ιστορία με πρωταθλητές τόσο οδηγούς όσο και συνοδηγούς.

Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπάει στο κέντρο της Ελλάδος και σαφέστατα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης αυτού του τόπου ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί ευρύτερες δράσεις του μηχανοκίνητου.

Όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να υλοποιηθεί αυτό το έργο πνοής για τα νέα παιδιά για την οδηγική παιδεία και ασφάλεια για την διασκέδαση και την οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Α.Λ.Α.Λ Νίκος Μανώλης, εκ μέρους της ΔΣ δήλωσε: «Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας προσπαθεί, στα 50 χρόνια ζωής της, πάντα για το καλλίτερο στον χώρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σαφώς λοιπόν, με το βλέμμα στο μέλλον, υποστηρίζει και πασχίζει για την ίδρυση πίστας στην περιοχή μας, πράγμα το οποίο λείπει, όντας έργο πνοής για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, προσδίδοντας παράλληλα τεράστια οφέλη σε όλους τους τομείς αφού αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν όλοι πρέπει να συμπορευθούμε με τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στις προσπάθειες για την επίτευξη και υλοποίηση , του πράγματι εξαιρετικής σημασίας, αυτού σκοπού».

Βέβαια όπως είπε χθες ο Θύμιος Καραΐσκος, μιλώντας στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη, ο χώρος που θα γίνει το «Αυτοκινητοδρόμιο Λαμίας» ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, και εάν δεν γίνει εκεί, θα αναζητηθεί κάποια άλλη έκταση.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση