Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 12:25 Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στη Λαμία

Την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Λαμία, σχολιάζει με δελτίο τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, θέλοντας να αναδείξει τα σημεία που σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο ο ιατρικός κόσμος χρειάζεται και περιμένει τη στήριξη της πολιτείας, στον αγώνα της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Δείτε αναλυτικά τα σημεία που παρουσιάζουν επικροτώντας ή ζητώντας παραπάνω ενέργειες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δελτίο που υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΙΣΦ Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου και ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Ντούζγος:

«Θεωρούμε πως θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο ως θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί το σύνολο των ιατρών της Φθιώτιδας , να επιχειρήσουμε μία αποτίμηση της επίσκεψης του Υφ. Υγείας κου Β. Κοντοζαμάνη στην πόλη μας . Τούτο βέβαια με μία σχετική επιφύλαξη , εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια το περιεχόμενο της συζήτησης που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου .

Βασιζόμενοι κατά συνέπεια στην τηλεοπτική συνέντευξη του Υφυπουργού οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

• Χαιρετίζουμε τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ COVID , καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου για ανάπτυξη και νέων στο νοσοκομείο μας. Είναι σίγουρα μία σημαντική προσφορά και μία παρακαταθήκη για την περιοχή μας. Για να είναι όμως άμεσα λειτουργικές θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο επιπλέον εξιδεικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα τις στελεχώσει. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις απλές κλίνες COVID , όπου και εκεί είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους με επιστημονικό προσωπικό. Πάνω σε αυτό, ελπίζουμε να υπήρξε σαφής δέσμευση από πλευράς Υφυπουργού στη Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

• Χαιρετίζουμε επίσης, την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Υγείας των 1420 νέων θέσεων ιατρών για το Εθνικό Σύστημα. Πιστεύουμε να αφορούν κυρίως μόνιμες θέσεις και όχι μόνο επικουρικό προσωπικό. Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε τις σκέψεις του Υπουργείου και για τους ήδη υπηρετούντες ιατρούς στο ΕΣΥ, μόνιμους και επικουρικούς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε επίπεδο εφημερίας έχοντας ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής.

• Συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτησή του ότι σε αυτές τις περιστάσεις Δημόσιες και Ιδιωτικές Υγειονομικές Δομές ενώνουν δυνάμεις. Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε για τα νοσοκομεία μας, αν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους αύριο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εικόνα για το πώς η πολιτεία θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει τη λειτουργία τους, ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

• Επιπροσθέτως, θα περιμέναμε μία υπόσχεση, αν όχι δέσμευση, για την περεταίρω ενίσχυση του Κ.Υ Λαμίας – κέντρο COVID, αλλά και των άλλων Κ.Υ του Νομού μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

• Τέλος, σε ότι αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του COVID, θα ήταν ίσως ευκαιρία με την παρουσία του Υφυπουργού στην πόλη μας να είχε γίνει μία πρώτη καλόπιστη και παραγωγική συζήτηση , αφενός μεν για το πώς θα ενημερωθούν υγειονομικοί και πολίτες , ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και ανησυχίες υπάρχουν, αφετέρου για το σχέδιο συντονισμού και συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων ( νοσοκομείο , Κ.Υ, Ιατρικός Σύλλογος, Δήμοι, Περιφέρεια ), προκειμένου να εξασφαλισθεί ο αποτελεσματικός και γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού της Φθιώτιδας.

Κρατώντας τα θετικά της επίσκεψης του Υφυπουργού στην Λαμία, ευελπιστούμε στην άμεση υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκε τηλεοπτικά και αναμένουμε να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε μία μελλοντική επίσκεψη υψηλόβαθμου παράγοντα του Υπουργείου Υγείας στον Νομό μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com