Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδόθηκε η νέα κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 21:12 Παραδόθηκε η νέα κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Καραΐσκος: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να κρατήσουν την κοινωνία όρθια..».

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/12) στο Νοσοκομείο Λαμίας μια υπερσύγχρονη κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ], πλήρως εξοπλισμένη, ως δωρεά όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου κατόπιν εισήγησης του  Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου.

Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη σήμερα κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ] με τον εξοπλισμό της να περιλαμβάνει: (α) κλίνη κατάλληλη για νοσηλεία ασθενών στην μονάδα εντατικής θεραπείας με στρώμα κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, με σύστημα θεραπείας για πνευμονοπάθειες (β) monitor κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, (γ) αντλία χορήγησης υγρών και φαρμάκων, (δ) αντλία χορήγησης φαρμάκων με σύριγγα και (ε) βάση διαχείρισης τροφοδοσίας αντλιών (6) υποδοχών με στάτο αντλιών χορήγησης φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη κλίνη ΜΕΘ αποτελεί τη  συνδρομή του Δήμου και των Δημοτών της Λαμίας, προς το νοσοκομείο και τους ανθρώπους του που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καραΐσκος η συγκεκριμένη δωρεά «είναι κάτι το αυτονόητο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για να κρατηθεί η κοινωνία μας όρθια».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων και του Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της σύγχρονης κλίνης ΜΕΘ:

Στην παράδοση το Δήμαρχο Λαμιέων συνόδευαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Ιατρός και Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Θανάσης Ντούζγος και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Ιατρός Παναγιώτης Στασινός, ενώ την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο Διοικητής Ανδρέας Κολκυθάς με τον Αναπληρωτή του Γιώργο Καραβάνα.

Δείτε ένα βίντεο με δηλώσεις του κ. Κολοκυθά σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας:

Δείτε φωτογραφίες: