Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αστυνομία στα ίχνη απατεώνων που είχαν θύματα και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 21:17 Η Αστυνομία στα ίχνη απατεώνων που είχαν θύματα και στη Φθιώτιδα

Εξαπατούσαν πολίτες που έψαχναν ή πουλούσαν γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, μέσα σε αυτές και η Φθιώτιδα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών μελών της σπείρας, που είναι Έλληνες, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης, που διαπράχθηκαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, στους νομούς Έβρου, Καβάλας, Δράμας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κέρκυρας και Ηλείας.

Οι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους φέρεται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία που υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, τα μέλη της σπείρας αρχικά εντόπιζαν αγγελίες σε διαδικτυακές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσαν την πώληση γεωργικών ελκυστήρων, μηχανημάτων, εργαλείων και εξαρτημάτων και στη συνέχεια με διάφορους τρόπους κατάφερναν να τους παραπλανήσουν και να γίνουν αγοροπωλησίες μέσω συγκεκριμένης τραπεζικής εφαρμογής.

Με αυτόν τον τρόπο απέσπασαν σε έντεκα (11) περιπτώσεις το ποσό των 7.100 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τα μέλη της σπείρας λάμβαναν προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους).

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών τους και την εμπλοκή τους σε άλλες περιπτώσεις απάτης.