Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άστεγος ο άνθρωπος που συνελήφθη για τον εμπρησμό της φάτνης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 21:22 Άστεγος ο άνθρωπος που συνελήφθη για τον εμπρησμό της φάτνης

Άναψε φωτιά για να ζεσταθεί…

Φωτιά σε κουβέρτες για να ζεσταθεί φέρεται να υποστήριξε ότι έβαλε ο 37χρονος, που κατηγορείται για την αποτέφρωση της φάτνης στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Νικολάου Βόλου, το πρωί της Τετάρτης.

Ο 37χρονος συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου, ως υπαίτιος πρόκλησης του εμπρησμού από πρόθεση στη χριστουγεννιάτικη φάτνη του Αγίου Νικολάου.

Η σύλληψή του φέρεται να έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε βρει καταφύγιο από προχθές τη νύχτα ο δράστης, ενώ φέρεται να ήταν πρωταγωνιστής επεισοδίου με νοσηλεύτρια του ΤΕΠ, η οποία δεν τον άφησε να εισέλθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για να κοιμηθεί.

Σχετικά με την σύλληψή του ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας, στον οποίο και θα παραπεμφθεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος ο 37χρονος φέρεται να δήλωσε ότι είχε κάνει τράκα ένα τσιγάρο το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 6 και είχε ζητήσει από υπάλληλο καταστήματος επί της Ερμού αναπτήρα, προκειμένου να το ανάψει και να καπνίσει. Βρήκε δε καταφύγιο στην φάτνη επειδή κρύωνε, αφού κυκλοφορεί με τα εσώρουχα και ένα μπουφάν…

Μπαίνοντας στη φάτνη, βρήκε κουβέρτες από τον στολισμό που υπήρχε εκεί και άναψε φωτιά με αυτές, όπως ανέφερε. Φυσικά η φωτιά πήρε διαστάσεις, αφού υπήρχαν άχυρα παντού και καύσιμη ύλη και έτσι η φάτνη λαμπάδιασε και έγινε στάχτη. Ωστόσο ο 37χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες συχνά λάμβανε φαγητό από το «Δος ημίν» το συσσίτιο δηλαδή του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Νικολάου, την φάτνη του οποίου αποτέφρωσε…

Πηγή: e-thessalia.gr