Ένα διαφορετικό νούμερο 6 στάλθηκε από 4 Λαμιώτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 08:25 Ένα διαφορετικό νούμερο 6 στάλθηκε από 4 Λαμιώτες

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα αυτό το σκ διάφοροι συμπολίτες  έστειλαν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 και συναντήθηκαν για να μαζέψουν σκουπίδια από διάφορα σημεία της χώρας, με σκοπό να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους αλλά και να πιέσουν το κράτος υπενθυμίζοντάς του την υποχρέωσή του να κρατά τις πόλεις μας καθαρές.

4 Λαμιώτες πήραν την πρωτοβουλία τηρώντας όλα τα μέτρα Covid να καθαρίσουν την περιοχή κάτω από το Κάστρο της Λαμίας όπου τα σκουπίδια λόγω καραντίνας είχαν αυξηθεί κατά πολύ. Ο συντονισμός έγινε μέσω facebook και της σελίδας Save your hood και δημιουργήθηκε για να στεγάσει και να συντονίζει δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

4 παιδιά ηλικίας από 17 έως 22 ετών συναντήθηκαν στο Κάστρο της Λαμίας και παρά τη βροχή κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 20 σακούλες σκουπιδιών, μαζεύοντας συνολικά περίπου 400 λίτρα σκουπιδιών. Έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα για την πόλη μας και την ευαισθητοποίηση των υπόλοιπων κατοίκων. Σίγουρα είναι μόνο η αρχή καθώς ο όγκος των σκουπιδιών είναι πολύ μεγάλος και κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε καθαρό το Κάστρο που όλοι αγαπάμε και είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Λαμίας.

Το Save your hood ξεκίνησε από τον Βασίλη Σφακιανόπουλου, η ιδέα του ήρθε όταν στην προηγούμενη καραντίνα, παρατήρησε ότι τα σκουπίδια σε περιοχές όπως για παράδειγμα τα Τουρκοβούνια στο κέντρο της Αθήνας είχαν αυξηθεί κατά πολύ.

Η ιδέα του Βασίλη άρχισε να έχει μεγάλη ανταπόκριση μετά και από δημοσιεύσεις φωτογραφικού υλικού στα social media και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε κατακόρυφα.

Η ομάδα κατά αλφαβητική σειρά : Άγγελος Γκιρλέμης 17 ετών , Αλέξανδρος Γκιρλέμης 21 ετών, Στέφανος Ηλιάδης 17 ετών, Μαργαρίτα Ρόδη 21 ετών.

Φωτογραφίες: Ιουλία λεπίδα και Βασίλης Ρόδης"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση