Λαμία: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από το Γηροκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 13:08 Λαμία: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από το Γηροκομείο (ΒΙΝΤΕΟ) Φωτογραφία: INTIME

Οι πρώτοι έξι από τους 14 ασθενείς covid πάνε στο Πέτρινο - Την Τρίτη ο επανέλεγχος…

Οι πρώτοι έξι (6) ασθενείς με κορωνοϊό από το Γηροκομείο που έδωσε συνολικά 18 θετικά κρούσματα, ήδη έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (7/12) ξεκίνησαν οι διακομιδές όσων περιστατικών κρίθηκαν πιο σοβαρά, ωστόσο η κατάστασή τους θα επαναξιολογηθεί.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση ότι σε Γηροκομείο της Λαμίας βρέθηκαν 14 περιθαλπόμενοι θετικοί στον ιό κι άλλα τέσσερα άτομα προσωπικό, το Νοσοκομείο Λαμίας ξεκίνησε την προετοιμασία κλινών για την περίπτωση νοσηλεία τους.

Ήδη το Πέτρινο κτίριο που φιλοξενεί την κλινική covid είχε 50 περιστατικά, με τη μέγιστη δυνατότητα του στους δύο ορόφους τα 73 κρεβάτια. Αν και αριθμητικά μπορεί να καλύψει κι άλλους ασθενείς, πρακτικά δοκιμάζεται το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που παραμένει το ίδιο. Όσο για τη ΜΕΘ, τα πράγματα είναι ακόμη πιο συγκεκριμένα, καθώς η υπέρβαση έχει γίνει ήδη με τα 11 λειτουργούντα κρεβάτια, ενώ για τα 7 επιπλέον από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δεν μπορούν να μπουν σε λειτουργία πριν τα μέσα Ιανουαρίου και με την προϋπόθεση ότι θα έχει έρθει επιπλέον προσωπικό.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους υγειονομικούς φορείς της Λαμίας, με την Περιφέρεια να απευθύνει εκ νέου τις προειδοποιήσεις - οδηγίες για την πιστή τήρηση όσων προβλέπονται στο ΦΕΚ  στους οίκους ευγηρίας και στις υπόλοιπες δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες.

Για τα 18 κρούσματα στο Γηροκομείο μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο δημοσιογράφος του LamiaReport Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση