Ιερόσυλοι ξήλωσαν μέχρι τον Εσταυρωμένο!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 17:50 Ιερόσυλοι ξήλωσαν μέχρι τον Εσταυρωμένο!

Έκλεψαν μέχρι και Ευαγγέλιο…

Το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Αμπελιά Φαρσάλων, βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο ιερόσυλων, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να ξηλώσουν από την οροφή του ναού, την εικόνα του Παντοκράτορα, του Εσταυρωμένου.

Η διάρρηξη καταγγέλθηκε το πρωί της Κυριακής (6/12) στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων από τον εφημέριο του ναού και εκτιμάται πως έγινε τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» οι άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του ναού που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό, αφαίρεσαν από το τέμπλο δύο εικόνες, μία του Χριστού και μία της Παναγίας που χρονολογούνται τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρωτοφανές της κλοπής ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες αφαίρεσαν από την οροφή του ναού τον Παντοκράτορα τον Εσταυρωμένο τον οποίο ξήλωσαν από σταυρό, ενώ έκλεψαν τέλος και ένα Ευαγγέλιο.

Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες έχουν καταγγελθεί αρκετές κλοπές σε εξωκλήσια χωριών, της Ελασσόνας, του Κιλελέρ όπως και των Φαρσάλων με τους δράστες να κλέβουν ακόμα και οστεοφυλάκια Αγίων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση