Χωρίς κορωνοϊό το βρέφος στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 19:51 Χωρίς κορωνοϊό το βρέφος στο Βόλο

Εξιτήριο για το σπίτι του πήρε το μεσημέρι της Δευτέρας (07.12.2020) από την Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου Βόλου το 30 ημερών βρέφος.

Παρά τους προβληματισμούς, που δημιουργήθηκαν από το μοριακό αποτέλεσμα της pcr εξέτασης στην μητέρα του, το βρέφος σε όλα τα τεστ κορωνοϊού, που του έγιναν βγήκε αρνητικό.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρει η Αναστασία Αναστασίου, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, δημιουργήθηκε από το αποτέλεσμα του τεστ που έγινε στην μητέρα του βρέφους.

«Το μωρό όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν θετικό στο κορωνοϊό και βρίσκεται πλέον στο σπίτι του. Το βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο το τελευταίο διήμερο και ήταν αρνητικό. Η μητέρα στο γρήγορο τεστ επίσης βρέθηκε αρνητική, αλλά στο pcr βγήκε αμφίβολη γι’ αυτό κρατήσαμε και το παιδάκι στο νοσοκομείο. Είναι πλέον στο σπίτι του σε άριστη κατάσταση.

Πιστεύουμε ότι η νέα εξέταση που κάναμε στη μητέρα θα βγει τελικά αρνητική και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αμφίβολο ήταν το τεστ μόνο για την μητέρα γιατί και η γιαγιά είχε βρεθεί αρνητική. Το rapid test ήταν αρνητικό και για την μητέρα και για το παιδί, γι’ αυτό θεωρούμε πως το νέο μοριακό αποτέλεσμα θα βγει κι αυτό αρνητικό. Αν η μητέρα βρεθεί θετική, τότε θα παρακολουθούμε το παιδάκι και μετά, ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Αν μεταδόθηκε από την μάνα στο παιδί και δεν κόλλησαν ταυτόχρονα, τότε δεν θα εκδηλωθεί την ίδια μέρα”, τόνισε.

Πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση