Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Η αιωνόβια γιαγιά που κοιτάζει κατάματα τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 08:43 Λαμία: Η αιωνόβια γιαγιά που κοιτάζει κατάματα τον κορωνοϊό

Στο «κόκκινο» το σύστημα Υγείας στη Φθιώτιδα μετά και τα μαζικά κρούσματα στο Γηροκομείο…

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές μετά τα 14 κρούσματα σε περιθαλπόμενους σε Γηροκομείο της Λαμίας και τα επαναληπτικά τεστ που θα διεξαχθούν την Τρίτη (8/12) το πρωί από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ.

Η αιωνόβια γιαγιά

Σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκαν τρία από τα παραπάνω περιστατικά, εκ των οποίων μόνο το ένα παρέμεινε για νοσηλεία στην κλινική covid του Πέτρινου κτιρίου.

Τα άλλα δύο, εκ των οποίων η μία είναι γιαγιά 100 ετών, επέστρεψαν κανονικά στη Δομή και θα παρακολουθούνται από το γιατρό του Ιδρύματος, καθώς φαίνεται να περνάνε σχετικά ήπια την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν όμως άλλοι πέντε περιθαλπόμενοι οι οποίοι επίσης θα υποβληθούν σε αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αιωνόβια γιαγιά, που είναι θετική στον κορωνοϊό και εξετάστηκε από τους γιατρούς, τους εξέπληξε θετικά αφού η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλύτερη από αυτή άλλων ασθενών. Η ηλικιωμένη γυναίκα που χει συμπληρώσει έναν ολόκληρο αιώνα ζωής κοιτάζει κατάματα τον φονικό ιό και φυσικά όλοι ευχόμαστε να τον νικήσει.

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα μέχρι και την αποκάλυψη των κρουσμάτων στο Ίδρυμα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων ήταν απολύτως σταθερή, ακόμη και έτσι όμως προβλημάτιζε τους επιστήμονες που περίμεναν η πανελλαδική μείωση κρουσμάτων να αποτυπωθεί και στην περιοχή μας.

Πλέον το σύστημα είναι στο «κόκκινο» σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα περιστατικά που συνωστίζονται στη ΜΕΘ κορωνοϊό και στο Πέτρινο κτίριο που για μία ακόμη ημέρα έχει πάνω από 50 ασθενείς, ενώ η ανησυχία αυξήθηκε με την τελευταία ανακοίνωση των 42 περιστατικών covid-19.